Gornja Stubica

Održana Skupština Udruge branitelja Sv. Juraj

Objavljeno: 29.02.2016. mladenmandic
U prostorima Lovačkog doma u Gornjoj Stubici, održana je Izvještajna skupština gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata Sv. Juraj.  Predsjednik Udruge Stjepan Lešković u izvještaju o aktivnostima Udruge zahvalio je Krapinsko  – zagorskoj županiji te općini Gornja Stubica na velikoj podršci u radu. Župan Željko Kolar istaknuo je da Krapinsko – zagorska županija podržava rad svih braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije i s kojima ima izvrsnu suradnju.
Puna podrška
– Volim reći da je Županija prijatelj branitelja i na takav se način i ponašamo. Sve braniteljske udruge iz Krapinsko – zagorske županije imaju našu punu podršku i s njihovim radom smo jako zadovoljni. U našem proračunu smo osigurali 130 tisuća kuna za programe braniteljskih udruga i 80 tisuća kuna za obilježavanje događaja vezanih uz Domovinski rat poput posjeta Vukovaru ili Škabrnji. Osobito sam ponosan na našu zajedničku akciju obilježavanja pada Vukovara. Naime, mi smo jedina županija u Hrvatskoj u kojoj se, u suradnji Županije, branitelja, te naših gradonačelnika i načelnika, 17. studenoga u 17 sati zajednički pale vukovarski lampioni u svim našim općinama i gradovima – rekao je župan Željko Kolar.
Gornjostubičke branitelje su pozdravili i načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc te predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš.
Jedna od najmlađih udruga
Udruga branitelja Domovinskog rata Sv. Juraj ima pedesetak članova. Udruga je izuzetno aktivna, iako joj je ovo tek druga Skupština što znači da je jedna od najmlađih u Krapinsko – zagorskoj županiji.  Izvještajnoj skupštini Udruge su nazočili i predstavnici više drugih zagorskih braniteljskih udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba