Korizmeni susret

“Daroviti i kreativni su jamstvo razvoja”

Objavljeno: 29.02.2016. mladenmandic

 

U kapelici sv. Petra u Mariji Bistrici, održan je treći Korizmeni susret „Daroviti i kreativni – jamstvo razvoja zajednice”. Moderatorica je bila Ivančica Tomorad, a gosti Vesna Tomorad, predsjednica Radne skupine za podršku darovitim učenicima Krapinsko – zagorske županije i prof. matematike Alen Spiegl, voditelj Centra izvrsnosti Krapina i predsjednik Hrvatskog saveza informatičara.
– Daroviti i kreativni su nedvojbeno jamstvo razvoja zajednice. O tome uopće ne treba dvojiti – rekao je Alen Spiegl.

Da je potreban poseban rad s darovitima, i Spiegl i prof. Tomorad došli su u svom radu s darovitom djecom raznih uzrasta, a svoje su djelovanje prilagodili pokušaju izgradnje što boljeg sustava i to u svojim lokalnim sredinama, istaknuvši da na državnom nivou za ovu temu ne postoji gotovo nikakav interes. No, u Krapinsko – zagorskoj županiji, istaknuli su, ipak je došlo do osnivanja Radne skupine za podršku darovitim učenicima.

Na ovom korizmenom susretu, uz rektora marijabistričkog Svetišta mons. Zlatka Korena, i načelnika općine Marija Bistrice Josipa Miličkog, bile su i zamjenica župana Jasna Petek te predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki. Na kraju ovogodišnjih korizmenih susreta, u ime organizatora svima je zahvalio mons. Koren, a posebno je zahvalio onima koji se trude oko odgoja djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba