Skupština DVD-a Kumrovec

Kumrovčani najozbiljniji kandidati za organizaciju Državnog vatrogasnog natjecanja djece i mladeži

Objavljeno: 27.02.2016. mladenmandic

U kumrovečkoj Osnovnoj školi Josipa Broza, održana je Skupština DVD-a Kumrovec kojoj je prisustvovalo stotinjak vatrogasaca i ostalih uzvanika. Predsjednik DVD-a Kumrovec i zapovjednik Mario Lončar rekli su kako u prošloj godini na sreću nisu imali nijedne intervencije na požarištima, no na ostale aktivnosti poput prijevoza vode mještanima, osiguranja rallyja Kumrovec, Dana mladosti i 80. godišnjice spomenika „Lijepa naša“ u Zelenjaku, organizaciju Županijskog natjecanja za djecu i mladež kao i brojnih drugih utrošeno je preko 3700 sati dobrovoljnog rada članova DVD-a.

Pobratimljena i prijateljska društva

Na Skupštini su bila i brojna pobratimljena i prijateljska društva iz Hrvatske i susjedne Slovenije. Veliku zahvalu kumrovečkim vatrogascima na mnogobrojnim aktivnostima na području Županije i općine Kumrovec, vatrogascima su uputili i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Ivica Glas te kumrovečki načelnik Dragutin Ulama. Ivica Glas posebno j naglasio kako je DVD Kumrovec najozbiljniji kandidat za organizaciju Državnog natjecanja djece i vatrogasne mladeži iduće godine.

Prigodna priznanja

Na Skupštini su uručena i prigodna priznanja. Vatrogasnu spomenicu za 30 godina rada u Društvu dobio je Branko Bezjak, a Spomenice za deset godina u vatrogastvu Marko Budimir, Martin Ivić, Nenad Špiljar i Stjepan Sporiš. Srebrne vatrogasne medalje za zasluge i doprinos Vatrogasnom društvu dobili su Hrvoje Bedeniković i Tomislav Štefan, a brončanu vatrogasnu medalju za zasluge i doprinos Društvu dobio je Mladen Storjak. Podijeljena su također i društvena priznanja i zahvalnice posebno aktivnim članovima Društva te drugima koji su na bilo koji način pomogli kumrovečkom DVD-u. Nakon Skupštine druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak te pjesmu i ples uz grupu Motiv.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba