Projekt Erasmus+

Učenici OŠ “Ljudevit Gaj“ odbrojavaju dane do susreta s kolegama iz Španjolske, s kojima su se već upoznali putem fejsa

Objavljeno: 26.02.2016. Jelena Jazbec

 

U Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj“ u Krapini danas je održana konferencija za medije, vezana uz projekt “Dobre vibracije“ Erasmus+, u sklopu kojeg će 12. ožujka u Krapinu doputovati dvadesetak osnovnoškolaca iz Španjolske, gdje će u učenju, zabavi i druženju s krapinskim učenicima, provesti tjedan dana. Konferenciju su vodili voditelji projekta Aleksandra Podsečki i Andrija Kiseljak, a prisutnima se najprije obratila ravnateljica škole Dragica Belošević.

– Tijekom sedmodnevne razmjene, sudionici će proći aktivnosti koje možemo podijeliti u nekoliko grupa: tjelovježba, glazbene radionice, aktivno sudjelovanje u društvu i senzibiliziranju, dnevna evaluacija i refleksija, večernje radionice te izlet – najavila je, istaknuvši kako je ponosna što njezina škola ima mogućnost priuštiti svojim učenicima ovakvo iskustvo, koje će zasigurno pamtiti cijeli život.

Erasmus diljem Zagorja

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović također je izrazio zadovoljstvo projektom.
– U našoj sredini, ali i šire, uvijek postoji ono mistificiranje EU projekata i EU fondova, stoga mi je drago da je upravo OŠ “Ljudevit Gaj“ to prepoznala. Ovakva pozitivna iskustva promocija su našeg grada diljem Europe – rekao je.
Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek čestitala je učenicima sudionicima projekta, istaknuvši kako se projekt Erasmus već dulje vrijeme provodi diljem Zagorja, primjerice, u Srednjoj školi Bedekovčina i u Srednjoj školi Krapina. Ukupna vrijednost svih tih projekata, rekla je Petek, iznosi 3 milijuna kuna.

Učenje, druženje i zabava

Na konferenciji su bili i učenici sudionici projekta, koji su govorili o brojnim pripremama za dolazak svojih španjolskih kolegica i kolega koje su provodili u proteklih nekoliko mjeseci. Naime, s dvadesetak učenica i učenika škole IES La Florida već su se upoznali putem društvenih mreža, gdje se svakodnevno dopisuju, pa čak i odbrojavaju dane do međusobnog susreta. Osim toga, pokušavaju naučiti što više španjolskih riječi, a sudjelovali su i na radionicama izrade kastanjeta i lepeza. Od projekta “Dobre vibracije“, kako sami kažu, očekuju stjecanje novih znanja i vještina, nova prijateljstva te nadasve dobru zabavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba