Konstituirajuća sjednica

Rajko Fureš predsjednik Koordinacijskog tima za promicanje dojenja

Objavljeno: 26.02.2016. Jelena Jazbec

U prostorijama Županije jučer je održana konstituirajuća sjednica Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području Krapinsko-zagorske županije. Za predsjednika je izabran Rajko Fureš, voditelj Odjela ginekologije i porodništva u Općoj bolnici Zabok, a za potpredsjednicu Biserka Sviben, glavna sestra i pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja KZŽ za sestrinstvo.

Rodilište – prijatelj djece

Predstavljen je Program za zaštitu i promicanje dojenja 2015.-2016., a raspravljalo se i o trenutnim aktivnostima i planovima. Tako će se nastojati povećati postotak isključivo dojene djece do 6 mjeseci života, održati kvalitetu za obnavljanje naziva „Rodilište – prijatelj djece“, osigurati što više edukacije zdravstvenih djelatnika, volontera i predstavnika udruga civilnog društva te osigurati dostupnost različitih oblika edukacije i potpore dojenju trudnicama i rodiljama u lokalnoj zajednici. Poseban je naglasak stavljen na omogućavanje uvjeta za dojenje na javnim mjestima, a kao pohvalna činjenica je istaknut veliki odaziv na besplatne tečajeve za trudnice koje organiziraju Dom zdravlja KZŽ i zabočka bolnica.

Ulaganje u opremu rodilišta

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana u cilju produživanja titule „Rodilište – prijatelj djece“ i dobivanja titule „Rodilište – prijatelj majki“, kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta rodilišta ulaganjem u edukaciju i opremu. U tu svrhu, Krapinsko-zagorska županija je izdvojila značajna sredstva za opremanje rodilišta, tiskanje informativno-edukativnih materijala o dojenju te je sufinancirala edukaciju za dvije medicinske sestre primalje. Na sjednici je najavljen i Simpozij o promicanju dojenja u 2016. godini, koji će se u našoj županiji održati 13. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba