PROSTOR NA HUŠNJAKOVOM

Za potencijalnu zlatnu koku, pod sadašnjim uvjetima, nitko nema dovoljno “perja”

Objavljeno: 24.02.2016. Alen Brodar

– Dali smo napraviti procjenu sudskog vještaka, no čini se da je cijena od 31,32 kune po četvornom metru previsoka. Uskoro ćemo raspisati novi natječaj, a vidjet ćemo koje su nam zakonske mogućnosti da se cijena najma smanji, rekao nam je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović

Muzej krapinskih neandertalaca najposjećeniji je muzej u Zagorju i jedan od posjećenijih u Hrvatskoj, međutim, posjetitelji kada završe s obilaskom Muzeja i Nalazišta na Hušnjakovom, nigdje u blizini ne mogu popiti ni kavu, a kamoli nešto pojesti. Nedostatak ugostiteljskog sadržaja, posebice restoranskog tipa, u Krapini je, otkad je otvoren taj svjetski poznati muzej poznat problem, no on se još više potencirao otkako je zatvoren Nenadertal Pub, u kojem se barem u ljetnim mjesecima moglo nešto pojesti i popiti. Pub i restoran bili su smješteni u prizemnom dijelu starog Muzeja evolucije, a taj je prostor i u 80-im godinama prošlog stoljeća bio ugostiteljski – tada popularni “Huš” bio je prva diskoteka u Krapini, međutim, otkako se zatvorio sredinom devedesetih godina, sve do otvaranja Neandertal Puba, zjapio je prazan, kao uostalom i sada.

Grad Krapina raspisao je stoga Javni natječaj za davanje u zakup tog poslovnog prostora površine 350 četvornih metara u Šetalištu Vilibalda Sluge 1, i pripadajućeg mu dvorišta površine od oko tisuću kvadrata, međutim, javio se nije nitko.

Uvjeti natječaja

A objekt se sastoji od ulaza i sanitarija, prostora caffe bara, restorana, hala, kuhinje, skladišta i terase ispred zgrade. Tamo se, pisalo je u natječaju, treba omogućiti prolaz korisnicima starog muzeja na prvom katu zgrade te bi se koristio prilazni put s istočne strane. Početni troškovi mjesečne zakupnine po četvornom metru iznose 31,32 kuna + PDV te se plaćaju i režijski troškovi razmjerno površini koja se koristi. Prostor se daje u zakup na određeno vrijeme, u trajanju od 10 godina, a u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti tokom cijele godine, uz pružanje usluga tokom cijelog dana, u radnom vremenu koje je određeno zakonskim propisima.

– Nažalost, na natječaj koji smo raspisali nije stigla ni jedna ponuda, iako je interesenata bilo, ljudi su se raspitivali. Dali smo napraviti i procjenu sudskog vještaka, no čini se da je cijena previsoka. Uskoro ćemo raspisati novi natječaj, a treba vidjeti koje su nam zakonske mogućnosti da se cijena najma smanji. Taj prostor želimo staviti u funkciju, rekao nam je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dodajući da bi se s vremenom kafić i restoran trebali otvoriti i u palasu Starog grada, no gore prije treba osigurati svu infrastrukturu. U svakom slučaju, s dva restorana na tako atraktivnim lokacijama, Krapina bi vrlo brzo postala nezaobilazna destinacija i na gastro karti Hrvatske.

 

VIŠE PROČITAJTE U NOVOM BROJU DIGITALNIH NOVINA ZAGORJE INTERNATIONAL…

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba