Suzbijanje droge i alkohola

Kroz projekt “Zdrav za pet” dosad prošlo više od tisuću učenika

Objavljeno: 24.02.2016. mladenmandic
 U cilju što bolje informiranosti djece i mladih o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti, PU krapinsko – zagorska, četvrtu školsku godinu  sudjeluje u provedbi projekta “Zdrav za 5”.
Radi se o projektu Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja,  Ministarstva zaštite okoliša i prirode, te  Ministarstva znanosti,  obrazovanja i sporta koji se provodi na nacionalnoj razini. Projekt je usmjeren primarno prema djeci osmih razreda te prvih i drugih razreda srednje škole u cilju prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te očuvanju i zaštiti okoliša i prirode. Glavne aktivnosti projekta provode se u osnovnim i srednjim školama kroz edukativna predavanja, eko radionice te izlazno anketiranje učenika kojima će se mjeriti promjena stavova te uspješnost provedbe projekta.
Najveći broj aktivnosti zagorske PU provode se kroz edukativne radionice koje provodi policijska službenica za prevenciju za učenike osmih razreda osnovne škole na temu „Štetne posljedice i zlouporaba alkohola s policijskog aspekta”, te za učenike prvih razreda na temu „Štetne posljedice i zlouporaba droga ” koje se nadovezuju na radionice na temu “Bolest ovisnosti, rizici te zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola, odnosno psihoaktivnih droga” koje provode stručni suradnici u školama. Dosadašnjom provedbom projekta, tijekom ove školske godine prisustvovalo je 317 srednjoškolaca,  odnosno učenici 13 prvih razreda u tri  srednje škole, te 699 osmaša, odnosno učenici 29 osmih razreda u 18 osnovnih škola, a do kraja školske godine planira se obuhvatiti učenike preostalih 14 osnovnih i tri srednje škole na području Županije. Djecu su kroz radionice vodili policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić te Svetislav Joka, voditelj Centra za prevenciju ovisnosti ispred Zavoda za javno zdravstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba