Skupština u Maču

Za novog predsjednika KUD-a “Ljudevit Gaj“ izabran Goran Benčić

Objavljeno: 23.02.2016. Jelena Jazbec

U subotu je u Domu kulture u Maču održana Skupština KUD-a “Ljudevit Gaj“ Mače. Sada već bivša predsjednica podnijela je izvještaj o radu Društva u proteklom razdoblju. U prošloj je godini KUD „Ljudevit Gaj“ aktivno djelovao kroz pet sekcija – predškolska, dječja, starija i veteranska folkorna sekcija, te tamburaška sekcija, koje su ostvarile brojne nastupe u županiji i izvan nje. Održana je Tamburaška noć, kao i tradicionalni Božićni koncert, koji je ujedno bio i svečani koncert proslave 35 godina rada Društva.

Gosti iz Jarmine

Na Božićnom koncertu KUD je ugostio članove KUD-a “Zvonko Ban“ iz Jarmine, koji su ugostili mačanske folkloraše u rujnu pretprošle godine. Voditelji i članovi pohađali su stručne seminare, a KUD je zajedno s Općinom Mače aktivni sudionik na projektu KUD-a Belec “Go, go, NGO!“.

Nakon izvješća o radu, predsjednica je podnijela i financijski izvještaj, kao i plan rada za 2016. godinu. Društvo će i dalje redovito održavati probe, a u planu su i osnivanje mlađe folklorne sekcije, nastupi na manifestacijama u županiji i šire, educiranje voditelja i članova te organiziranje 35. Tamburaške noći i tradicionalnog Božićnog koncerta.

Program Erasmus+

Za novog predsjednika izabran je Goran Benčić, a za dopredsjednicu Ivana Dumbović. Članovima Skupštine obratio se i predstavnik KUD-a Belec te voditelj projekta “Go, go, NGO!“ Nikola Kadoić, koji je prisutne upoznao s aktivnostima i rezultatima projekta te Erasmus+ programom. Na samom kraju, nekoliko riječi uputio je i novi predsjednik koji je zahvalio bivšoj predsjednici na ukazanom povjerenju te istaknuo kako će s Izvršnim odborom raditi na očuvanju tradicije i običaja, funkcioniranju svih sekcija KUD-a te na što boljem promoviranju Društva i Općine u županiji i šire.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba