Prapovijesna baština

Muzej krapinskih neandertalaca dobitnik ovogodišnje oznake “Europske baštine”

Objavljeno: 23.02.2016. mladenmandic

 

Muzej krapinskih neandertalaca s nalazištem “Hušnjakovo”, dobitnik je ovogodišnje oznake “Europske baštine”. Ove godine izdvojeno je devet lokaliteta, od ukupno 18 prijavljenih. Oznaka se dodjeljuje svake dvije godine, a svaka država članica EU, može predložiti po dvije lokacije. Povjerenstvo izabire jednu. Hrvatsko Ministarstvo kulture je prošle godine prvi puta dobilo priliku prijaviti dva hrvatska projekta, a to su bili Muzej krapinskih neandertalaca i Centar industrijske baštine iz Rijeke.

Visoko priznanje

– Velika nam je čast da se i Muzej krapinskih neandertalaca i nalazište „Hušnjakovo“, što ga je Europska komisija predložila za Oznaku “Europske baštine”, nalaze u ovom projektu. Oznaka za Muzej znači izuzetnu promociju prapovijesne prirodne baštine široj europskoj publici, povezivanje s drugim europskim lokalitetima, razmjenu izložbi, zajedničke promocije i kreiranje novih projekata. Ovo je zaista visoko priznanje našem Muzeju i Nalazištu krapinskih neandertalaca, te smo ponosni na baštinu kakvu imamo – rekla nam je ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

Zahtjevna prijavnica

– Veselimo se daljnjim aktivnostima, budući da se sav naš višemjesečni trud pri izradi ove zahtjevne prijavnice za Oznaku europske baštine višestruko isplatio. Zahvaljujem se Upravi za međunarodne kulturne odnose, europske poslove i javnu komunikaciju pri Ministarstvu kulture RH na prijedlogu i podršci – zaključila je Vlasta Krklec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba