Osamnaestorica trajnih đakona Zagrebačke crkvene pokrajine na korizmenoj duhovnoj obnovi u župi sv. Nikole

Objavljeno: 22.02.2016. Jelena Jazbec

U utorak, 16. veljače, u župi sv. Nikole u Krapini održana je korizmena duhovna obnova za trajne đakone Zagrebačke crkvene pokrajine, koju je vodio preč. Tomica Šestak, krapinski župnik i dekan. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo su osamnaestorica trajnih đakona te vlč. Milan Dančuo, povjerenik za formaciju trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije, koji je u župnoj crkvi predvodio misno slavlje koje je označilo početak duhovne obnove. U homiliji je pozvao trajne đakone i okupljene vjernike na iskrenu molitvu srca u korizmenom vremenu, jer su upravo molitva, pokora i djela milosrđa siguran put prema Božjoj ljubavi i konkretnoj prisutnosti u životu svakog kršćanina.

U drugom dijelu duhovne obnove, đakoni su posjetili marijansko svetište i crkvu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom vrhu, gdje je preč. Šestak održao nagovor.
– Slijedite primjer Blažene Djevice Marije koja je prekrasan uzor i u ovom korizmenom vremenu. Njezina poniznost i spremnost služenja trajni su poziv đakonima da spremno služe kroz svoj poziv zajednici i obitelji – rekao je đakonima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba