Nakon pojave klizišta i zatvaranja ceste od Pregrade do Huma na Sutli, iz ŽUC-a poručuju:

“Županijska cesta kroz Klenovec Humski trebala bi se otvoriti u utorak”

Objavljeno: 19.02.2016. mladenmandic

Zbog odrona zemlje i pojave klizišta, zagorska Županijska uprava za ceste zatvorila je prije nekoliko dana Županijsku cestu 2095 Klenovec Humski – Kostel. Radi se o županijskoj cesti koja najkraćom dionicom preko Klenovca Humskog, povezuje Pregradu s Humom na Sutli.
Kako nam je rekao Krunoslav Krklec iz ŽUC-a, klizište je aktivno još unatrag zadnja dva, tri mjeseca i dosad se ipak održavao promet, ali velike količine oborina posljednjih dana, cestu su još više oštetile, pa je odlučeno da se ona iz sigurnosnih razloga zatvori za promet.

– Na cesti smo napravili privremenu sanaciju, no zbog kiše i bojazni od novih odrona, još uvijek je nismo pustili u promet. Budu li nam vremenski uvjeti do dozvolili, nakon detaljnog pregleda u ponedjeljak, cestu ćemo najvjerojatnije otvoriti u utorak 23. veljače. No, ako cesta bude i dalje klizila, bit ćemo tu dionicu prisiljeni zatvoriti za sav promet, a onda slijedi izrada projektne dokumentacije i sanacija, što bi moglo potrajati i četiri do pet mjeseci. No, po hitnom postupku sanacija bi se mogla i nešto ubrzati – rekao nam je Krunoslav Krklec iz ŽUC-a. Na upit koliko bi sanacija mogla koštati, rekao je da bi ona mogla stajati između 200 i 300 tisuća kuna.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao nam je da se uz cestu nalazi i nova trafostanica na rešetkastom nosivom čeličnom stupu i ormarić s mjernim mjestom za javnu rasvjetu.
– Sve je to napravljeno unatrag dva mjeseca za potrebe poduzeća “Krklec metal” i sve je počelo klizati. Pitanje je gdje je svemu tome kraj – rekao nam je humski načelnik Jutriša. Inače, obilazni pravac u vrijeme privremene zabrane prometa odvija se dionicom Kostel – državnom cestom D206 – Druškovec – Hum na Sutli – Leskov Grm – Rampa i obratno.
Uslijed kiša na županijskim cestama se pojavilo još nekoliko odrona, najveći na Županijskoj cesti između Donje Stubice i Bedekovčine, no na svim tim cestama, promet se zasad, rekli su nam u ŽUC-u, još uvijek odvija normalno.


 

Klanjec: Zatvorena lokalna cesta u Lepoglavcu

Veliko klizište zabrinulo je i mještane naselja Lepoglavec u Klanjcu. U Voćarskoj ulici, iznad kuće obitelji Firšt, odronio se veliki komad zemljišta pokraj ceste, ali je i sama cesta u velikoj opasnosti, te je zbog toga do daljnjega zatvorena za promet. Svi koji trebaju doći do gornjeg dijela Voćarske ulice, morat će do sanacije koristiti cestu preko Svetog Florijana.
Kako se nagađa, najvjerojatniji uzrok pojave klizišta je kvar na vodovodnoj mreži zbog kojeg se vjerojatno duže vremena natapao teren, a svemu je vjerojatno pridonijela i višednevna kiša. Zagorski vodovod je privremeno cjevovod sproveo iznad zemlje, a Elektra je na tom dijelu ulice morala zamijeniti i električni stup.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba