Automobilistički sport

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović bit će pokroviteljica INA Rallyja u Kumrovcu

Objavljeno: 19.02.2016. mladenmandic

Nekoliko tjedana prije početka kumrovečkog Rallyja, na adresu organizatora stigla je lijepa vijest s Pantovčaka. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović potvrdila je svoje pokroviteljstvo nad 5. INA rallyjem Kumrovec 2016. Organizator je tim povodom predsjednicu pozvao u Kumrovec kako bi označila start utrke i to simboličkim podizanjem hrvatske zastave ispred vozila sa startnim brojem 1.

Natjecatelji iz šest zemalja

Međunarodni 5. INA Rally Kumrovec okupit će ove godine natjecatelje iz šest zemalja regije. Svoj je nastup najavilo gotovo 70 posada, a postupak prijavljivanja otvoren je još do 26. veljače. Prvog dana natjecanja, u petak 4. ožujka, održat će se prvi brzinski ispit koji će se voziti na parkiralištu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Nakon uvodna dva brzinska ispita koja će imati revijalni karakter, bodovni dio natjecanja održat će se u subotu, 5. ožujka na kružnoj stazi iznad Kumrovca. Itinerer je dugačak 51,40 km, od čega 42,54 km otpada na brzinske ispite.

Zahtjevna staza

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova. U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba