Recite zbogom bezvoljnosti

Sedam savjeta za povećanje produktivnosti i zadovoljstva na radnom mjestu

Objavljeno: 17.02.2016. Jelena Jazbec

Neovisno o tome koji je uzrok lošeg dana na poslu, bio to umor, stres, glad ili problem kod kuće, on se smije dogoditi s vremena na vrijeme, ali njegovo učestalo ponavljanje izrazito je zabrinjavajuće. Stoga vam na početku novog radnog tjedna portal Alive.com donosi nekoliko savjeta za veću produktivnost i ostvarenje zadovoljstva na radnom mjestu.

Ležerno provedite pauzu za ručak

U pauzi se, ukoliko ste u prilici, maknite od svog radnog mjesta i uživajte u jelu. Preporuča se i lagana šetnja od 15 minuta, koja će povećati vašu produktivnost u daljnjem radu.

Ponesite proteine

Proteini podižu razine energije u vašem tijelu, stoga, da biste spriječili pražnjenje baterija prije završetka radnog vremena, sa sobom na posao ponesite hranu bogatu proteinima.

Povećajte koncentraciju

Koncentracija se povećava pomoću tzv. STOP metode, koja nalaže da najprije prestanete sa svime što radite, duboko udahnete, promotrite što se u tom trenutku događa u vama i oko vas (Jesu li moja ramena napeta? Radi li moje srce ubrzano?), te naposlijetku nastavite s onim što ste radili.

Svedite multitasking na minimum

Iako se čini sasvim prirodno odgovarati na fejs poruke u vrijeme dok radite vrlo važnu Power Point prezentaciju, i uz to još slušati novu pjesmu Taylor Swift, multitasking smanjuje vašu produktivnost, stoga se sljedeći puta na poslu fokusirajte na ono važno i neodgodivo, a sve ostalo može pričekati.

Okanite se negativnih misli

Negativne misli poput “nisam dovoljno dobra“, “ne zaslužujem ovaj uspjeh“ i sl. ometaju vaš uspjeh i smanjuju razinu samopoštovanja. Sljedeći puta kada krenete u smjeru crnih misli, zastanite i razmislite o tome koliko ste zapravo iracionalni i sami sebi ulijevate strah u kosti.

Sjedite uspravno i istežite se

Dugo sjedenje u istom položaju može narušiti vaše zdravlje, stoga se istežite tijekom radnog vremena ili otiđite u već prije spomenutu kratku šetnju. Također se preporučuje tjelovježba barem tri puta na tjedan.

Naspavajte se

Ne možete biti produktivni bez dovoljne količine sna. Nedostatak sna poveća razinu stresa i krvni tlak te uzrokuje pad koncentracije. Ukoliko imate problema s nesanicom, savjetujte se sa svojim liječnikom kako bi vam pomogao riješiti vaš problem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba