IMENOVANJA VLADE RH

Novi pomoćnik ministra prometa Zabočanin Alen Gerek, Mario Antonić iz Huma na Sutli pomoćnik ministra poduzetništva i obrta

Objavljeno: 17.02.2016. Alen Brodar

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala dio pomoćnika i zamjenika ministara, o čemu su proteklih dana intenzivno raspravljali Most i Domoljubna koalicija. Tako su Zagorci, nakon dr. Miroslava Kopjara, koji je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, dobili i dvojicu pomoćnika ministara.

Sposobni i kompetentni

Dipl. ing. Alen Gerek iz Zaboka, potpredsjednik zagorskog HDZ-a novi je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture za financije i proračun, dok je dipl. ing., MBA Mario Antonić iz Huma na Sutli novi pomoćnik ministra poduzetništva i obrta, za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj.
– Radi se o sposobnim i kompetentnim ljudima, koji su došli u vrlo važne resore. To je na tragu naših razmišljanja, što je bitno za razvoj Hrvatskog zagorja – našeg gospodarstva, odnosa prema našim gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima, rekao nam je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek te dodao:

Proces koji traje

– To je priznanje radu HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, kao i priznanje projektu stvaranja novog HDZ-a i novog tima ljudi. Radi se o ljudima koji su u naponu životne snage i spremni su se prihvatiti izazova koji su pred njima. Zahvaljujem im što su se prihvatili tako odgovornog posla, ali i ministrima Darku Horvatu i Olegu Butkoviću, koji su prepoznali strateški bitne grane za Krapinsko – zagorsku županiju, našu regiju i Hrvatsku u cjelini, rekao nam je Tušek, objasnivši da su imenovanja pomoćnika ministara proces koji traje te najavio da očekuje još imenovanja ljudi iz Zagorja na visoke dužnosti.


Jasna Kropf više nije ravnateljica Porezne uprave

Vlada je razriješila dužnosti pomoćnicu ministra financija i ravnateljicu Porezne uprave Jasnu Kropf i za pomoćnika ministra financija i ravnatelja Porezne uprave imenovala Zdravka Zrinušića. Za pomoćnika ministra financija imenovala je Zvonka Šakića, a za pomoćnicu ministra i glavnu državnu rizničarku te Nacionalnu dužnosnicu za ovjeravanje imenovala Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministrice rada i mirovinskoga sustava Mirjanu Rađenović i pomoćnicima ministrice imenovala Marija Bebića i Marinka Papugu.

Razriješen je dosadašnji zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz, a pomoćnicima ministra imenovani su Tomislav Jurendić, Davor Huška, Marija Vučković i Dragan Jelić.

Dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, Vlada je razriješila Nenada Strizrepa.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra obrane Zoran Drča i Sunčana Vukelić, a pomoćnicima su imenovani Nikola Brzica, Zoran Piličić i Zdravko Jakop.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tanju Djaković te na osobni zahtjev Ružicu Beljo Lučić, a pomoćnicima imenovala Stipu Mamića i Krešu Zadru.

Pomoćnicima ministra zdravlja Vlada je imenovala Ružicu Palić Kramarić i Veru Katalinić Janković, a Ivu Milatića razriješila i ponovno imenovala na dužnost pomoćnika ministra zdravlja.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra gospodarstva Ismar Avdagić, Filko Cezner i Senada Dürrigl, a pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Damir Juzbašić, Boris Hajduković i Gordana Brcković.

Razriješen je zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir te dosadašnji pomoćnici ministra Borka Bobovec, Danijel Meštrić i Davorin Oršanić. Pomoćnicima ministra Vlada je imenovala Danijela Žambokija i Igora Čižmeka.

Maju Vučinić-Knežević Vlada je imenovala pomoćnicom ministrice socijalne politike i mladih, a Roberta Pendea Vlada je razriješila, a potom ponovno imenovala pomoćnikom ministra turizma.

Razriješen je i dosadašnji pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, a pomoćnicom ministra imenovana Snježana Brzica.

Vlada je, također, razriješila dužnosti zamjenicu ministra pravosuđa Sandru Artuković Kunšt, a na osobni zahtjev, razriješila je i pomoćnicu ministra poljoprivrede Zrinku Starešinić, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba