Gradska knjižnica Zlatar

Glazba i poezija u savršenom spletu na prigodnom događaju povodom Dana zaljubljenih

Objavljeno: 16.02.2016. Jelena Jazbec

U organizaciji Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, sinoć je u Gradskoj knjižnici Zlatar održana glazbeno-poetska večer “Što je svijet bez ljubavi“.
Ovo je drugi ovakav događaj na kojem svoje pjesme čitaju pjesnici uz uvjet da su amateri, odnosno, da nemaju objavljenu pjesničku zbirku. S obzirom na to da je u nedjelju proslavljen Dan zaljubljenih, svoje pjesme s ljubavnom tematikom čitali su Sanja Mendek, Lorena Jurec, Ana Markulin, Mihael Varga, Kristina Mrkoci i Sonja Brčić. U glazbenom dijelu programa nastupio je krapinski ženski vokalni sastav “Queentete“ uz pratnju pijanista Jurice Vugreka.

Glazbeni repertoar prožimale su također skladbe ljubavne tematike, ali ne samo one koje govore o ljubavi između muškarca i žene, nego i o ljubavi prema rodnom kraju, pa su tako otpjevane pjesme “Vjeruj u ljubav“, “Oko jedne hiže“, “Tak’ sam srećna kaj te imam“ i “Sanjaj me“. Ravnateljica Gradske knjižnice Zlatar Lovorka Puhlin istaknula je kako se nada da će ova glazbeno-poetska večer postati tradicija.

– Ovaj događaj bio je nešto posebno. Isprepletenost glazbe i teksta stvorila je prekrasan dojam, a proteklu večer učinila čarobnom – rekla je ravnateljica Puhlin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba