13. Recital “Željka Boc”

Prva nagrada otišla u Pićan Davorki Smoković za pjesmu “Da budeš tu”

Objavljeno: 15.02.2016. mladenmandic

U Općinskoj knjižnici i čitaonici u Mariji Bistrici, u nedjelju je održan 13. Recital ljubavne poezije “Željka Boc”. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i Enes Kišević, odabrao je 51 pjesmu, od 38 autora za zbornik “Hod se nastavlja”, kao i 38 za izvođenje – od svakog autora po jednu, a odlučio je i o tri pohvaljene i tri nagrađene pjesme.

Ove se godine na natječaj javilo ukupno 72-oje autora sa 291 pjesmom iz gotovo svih dijelova Hrvatske, pa i izvan nje. Glazbeni štih pjesničkoj večeri dali su Marko Vukes Vuky, te Ivan i Domagoj Špoljar.
Pohvale su dobili Aljoša Đugum iz Zagreba za pjesmu ”Ako čezneš”, Anđelka Korčulanić iz Splita za pjesmu ”U Zagrebu” i Ivanka Bičak iz Bedenice za pjesmu ”Ti dobro znaš moje misli”. Treću nagradu stručni sud dodijelio je Ivani Galić Šoštarić iz Zagreba za pjesmu ”Otokja”, druga je nagrada pripala Ljiljani Lukačević iz Ivanca za pjesmu “Odgovor neba”, a prva Davorki Smoković iz Pićana za pjesmu ”Da budeš tu”. Nagradu publike osvojila je Evica Kraljić iz Nove Gradiške za pjesmu ”Akrostih: Željka Boc”. Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor.

Sve nazočne pozdravili su u ime pokrovitelja manifestacije predsjednica zagorske Županijske skupštine Vlasta Hubicki i marijabistrički načelnik Josip Milički. Na kraju Recitala, ravnateljica bistričke knjižnice Mira Pižir zahvalila je svima koji na bilo koji način pomažu ovaj recital i pozvala sve na novo druženje već sljedeće godine na Valentinovo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba