Sveti Križ Začretje

Ovogodišnja “Izložba bučinog ulja“ održat će se 2. travnja, prijaviti se može do 24. veljače

Objavljeno: 15.02.2016. Jelena Jazbec

Šesta po redu “Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske“ održat će se 2. travnja u Općini Sveti Križ Začretje, Roses Designer Outlet Centar, s početkom u 11 sati. Manifestaciju organiziraju Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Zagrebačka županija, a ona uključuje ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje, prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.

Učinci na zdravlje

Naime, bučino ulje tek posljednjih desetljeća dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, stoga se javila potreba za organiziranjem ove izložbe koja je s vremenom poprimila i tradicionalni karakter, te svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju njegove konzumacije. Svi zainteresirani proizvođači bučinog ulja za izložbu se mogu prijaviti do 24. veljače, putem prijavnog obrasca, na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina ili na e-mail: [email protected].

Dostavljanje uzoraka

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Krapinsko -zagorske županije održat će se 1. ožujka od 8 do 12 sati u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 1, 49 000 Krapina. Dostavlja se 1 x 0,25 litre i 1 x 0,50 litre ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te jedna boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na izložbi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba