Smotra dječjeg stvaralaštva

Igre, pjesme i plesove Zagorja, Slavonije, Podravine i Međimurja predstavilo 450 malih folkloraša

Objavljeno: 15.02.2016. Jelena Jazbec

Na 20. Smotri dječjeg stvaralaštva, održanoj u subotu u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, dječji folklor, igre, pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, Slavonije, Podravine i Međimurja, predstavilo je 13 dječjih folklornih skupina iz Velikog Trgovišća, Krapinskih Toplica, Bedekovčine, Lobora, Velike Horvatske, Đurmanca, Stubičkih Toplica, Marije Bistrice, Novog Golubovca i Zaboka.

Ocjenjivanje sudionika

Nastupe 450 sudionika ocjenjivao je selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević, koji je morao odabrati najuspješnije skupine za predstavljanje Krapinsko-zagorske županije na smotrama i festivalima više razine. Na kraju programa, zahvalnice voditeljima skupina podijelio je Boris Roman Blažinić – predsjednik Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije, koja je zajedno s Ansamblom Zabok organizirala ovogodišnju smotru. Prisutnima se obratila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Obiteljska tradicija

– Njegovanje kulture našeg Zagorja je uvelike obiteljska tradicija. Oni koji su nekad bili u folkloru danas na svoju djecu prenose vrijednosti čuvanja i njegovanja običaja našeg Zagorja. Hvala vam na tome – poručila je dožupanica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba