Zagorski klopotec

Zagorska politička elita pokazala mladima kako se treba boriti za interese Zagorja 

Objavljeno: 13.02.2016. mladenmandic
U srijedu je u Bedekovčini bio predsjednik uprave Agrokor koncerna Ivica Todorić, koji je zagorskim maturantima – poljoprivrednim tehničarima, vrtlarima i cvjećarima držao predavanje o tome kako je od malog cvjećara s početnih 1200 kvadrata staklenika, postao najveći privatni poduzetnik u Hrvatskoj, a i šire. Budući da Todorića baš puno i nema u javnosti, svi novinari, pomalo u čudu, zapitali su se “otkud tebe” baš tu u Bedekovčini. Po “faktoru iznenađenja” nadmašio je čak i bivšeg premijera Zorana Milanovića koji je početkom travnja 2013. godine došao u Vatrogasni dom u susjednu Špičkovinu, inače rodno mjesto poznatih “stručnjaka za finski rat”, ne bi li tamo na konvenciji SDP-a predstavio kandidata za budućeg zagorskog župana Željka Kolara.
Todoriću doista svaka čast na gesti i objašnjenju mladim naraštajima kako je za uspjeh ipak od svega najpotrebnije znanje, ali da pri tom nije na odmet znati se snaći i prilagoditi svakoj situaciji ili pak poznavati i kakvog bogatog Amerikanca ili Kineza. No, svaka čast i našim zagorskim političkim čelnicima na čelu s gore spomenutim Kolarom, koji su na najavljeni Todorićev dolazak u Zagorje, zaista brzo, pravovremeno i efikasno reagirali i pojavili se u Bedekovčini. Čak su si u dvorani za predavanje rezervirali i mjesta u prvom redu. Sve to, ne bi li uspjeli ostvariti što prisniji kontakt s Todorićem i nagovoriti ga na investicije po Zagorju. Jer, otvaranjem novih Konzumovih trgovina, možda i kakvog poljoprivrednog pogona, otvorila bi se i nova radna mjesta. A sve bi to pak utjecalo i na sveopći gospodarski zamah i prosperitet Zagorja.
Osim što je zagorska politička elita svojim činom dala veliki obol budućem gospodarskom prosperitetu Zagorja, najbitnija u svemu je ipak ona edukativna nota. Posjedavši u prvi red, mladima, a bilo ih je 40-ak, su jasno i nedvosmisleno pokazali kako se zdušno i srčano treba boriti za interese Zagorja. Ma bravo majstori, kapa dolje!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba