Seljačka buna

Veliko finale: “Bitka kod Stubice” s 250 kostimiranih izvođača

Objavljeno: 13.02.2016. mladenmandic

Nakon prošlonedjeljnog „Puntanja seljaka, ove će se subote održati i glavni događaj “Seljačke bune – „Bitka kod Stubice“ s prikazom završne bitke iz 1573. godine. Program počinje u 9 sati okupljanjem planinara u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici koji će krenuti na 46. pohod “Stazama Gupčevih puntara”.

Upoznavanje oružja

Od 9 do 12 sati u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici će biti održana radionica “Upoznajmo srednjovjekovno oružje”, a u 11 sati u Parku Jure Stubičanca počinje Srednjovjekovni sajam uz ponudu zagorskih specijaliteta i zabavni program KUD-a Stubica. U 12 sati je puntanje kmetov u izvedbi učenika OŠ Donja Stubica, a u 12.30 slijedi okupljanje seljaka ispred crkve Presvetog Trojstva, odakle povorka kreće do Majsecovog mlina gdje u 14 sati počinje glavna bitka u kojoj će sudjelovati oko 250 kostimiranih izvođača.

Buna party

Po njenom završetku, od 16 do 23 sata, u šatoru u Parku Jure Stubičanca će biti održan zabavni program u kojem nastupaju La Gef, Picksiebneri, Fifty G i DJ Goc. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan, a iz Zagreba organiziran je i posebni vlak za koji povratna karta košta samo pet kuna. Polazi s Glavnog kolodvora u 10 sati, a vraća se iz Donje Stubice u 19.25 sati. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će ZET organizirati i besplatan autobusni prijevoz. Polazit će s Glavnog kolodvora, a prvi će krenuti već u 8 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba