LAG-ovi u Mariji Bistrici

“Nakon izrade strategije treba napraviti što više projekata za koje će se moći izvući maksimalni predviđeni iznos”

Objavljeno: 12.02.2016. Alen Brodar

Lokalna akcijska grupa Zeleni Bregi u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, LEADER mrežom Hrvatske, Institutom za razvoj i međunarodne odnose te LAG-om Srce Slovenije organizirala je danas radni susret LAG-ova, koji je otvoren u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Predavanja i radionica

U sklopu susreta održala su se predavanja i radionica usmjereni na razvoj procesa izrade Lokalne razvojne strategije te planiranje ruralnog razvoja i projekata. Program je uključio i razgledavanje potencijalnih projekata na području Marije Bistrice te terenski obilazak lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kao dobrog primjera ruralnog razvoja.

– Najveći posao nas tek očekuje. Nakon izrade strategije trebamo napraviti što više dobrih projekata za koje ćemo pokušati izvući maksimalan predviđen iznos. Tek po realizaciji tih projekata moći ćemo zaokružiti kompletnu sliku i vrednovati rad lokalnih akcijskih grupa – rekao je na otvaranju župan Željko Kolar i poručio kako vjeruje u stručnost i motiviranost naših ljudi koji uvijek dobro prolaze kada ovise sami o sebi.

Vještina pisanja projekata

– Sada je takva situacija. Naš uspjeh u povlačenju novaca ovisi o našem trudu i vještini u pisanju projekata. Gledajući vas ovdje i znajući što ste napravili u svojim sredinama apsolutno sam uvjeren da ćemo uspjeti u ovoj zahtjevnoj zadaći koja je pred nama – naglasio je Kolar koji je pritom podsjetio da je Krapinsko-zagorska županija prva u Hrvatskoj napravila mjere ruralnog razvoja.

Sve prisutne u Mariji Bistrici su pozdravili i predsjednik LAG-a Zeleni Bregi Žarko Miholić te direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Herček. Na radionici je sudjelovalo i više gradonačelnika te načelnika zagorskih gradova i općina, kao i predstavnici LAG-ova iz cijele Hrvatske te nekoliko njih iz Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba