„Lijepom našom“ u Pregradi

U bogatom glazbeno-scenskom programu i Nives Celzijus otpjevala “Veselo, veselo Zagorci”

Objavljeno: 11.02.2016. Jelena Jazbec

U ispunjenoj dvorani Srednje škole Pregrada jučer je održano snimanje HRT-ove emisije “Lijepom našom”. Brojni posjetitelji uživali su u gotovo četiri sata bogatog glazbeno – scenskog programa, kojim se nastojalo prikazati bogatstvo tradicije, običaja i kulture Pregrade, ali i cijelog Zagorja.

Prvi dio programa bio je rezerviran za nastupe kulturno-umjetničkih društava: KUD-a Pregrade, KUD-a “Antun Mihanović“ iz Klanjca, KUD-a Zabok i KUD-a Krapina. Prisutnima su se obratili gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, obojica spomenuvši ljepote pregradskog i zagorskog kraja, izrazivši želju da one budu prepoznate u Hrvatskoj, ali i šire. Članovi udruge “Kostelska pištola-Keglevićeva straža”, ujedno pripadnici Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, zajedno s gradonačelnikom Vešligajem poklonili su voditelju emisije Branku Uvodiću suvenir pregradskog kraja-pištolu s posvetom.

Zapjevali gradonačelnik i župan

Drugi dio programa obilježili su domaći glazbenici i glazbeni sastavi, Klapa Kmeti, Ženski vokalni sastav “Sotelia“, “Dečki z bregov“, “Zvuci zagorja“, “Optimisti zagorja“, “Vinski brati“, “Kirjales“, Branko Greblički Ventek, Gordana Ivanjek Tušek, Višnja Korbar, Adam Končić, Renata Kos, Podvinčani, Barbara Suhodolčan, Rajko Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Kvartet Gubec. Poznate skladbe poput “Suze za zagorske brege“ i “Zagorje, ja tvoj sem sin” potaknule su publiku da zapjeva zajedno s izvođačima, a na zagorskom je zapjevala i Nives Celzijus, izvevši skladbu “Veselo, veselo Zagorci”. Osim nje, nastupili su i Zlatko Pejaković, Učiteljice i Željko Krušlin Kruška, pjevač pregradskog podrijetla.
-Ponosan sam kaj sam plajhal po ovim bregima u mladosti – rekao je.
Program je završio zajedničkom pjesmom svih izvođača, a pridružili su im se i gradonačelnik Vešligaj i župan Kolar.

Ponosni Pregračani

Sudeći po posjećenosti i činjenici da se u srednjoškolskoj dvorani tražilo mjesto više, ovaj je događaj za Pregračane imao veliku važnost. U razgovoru s posjetiteljima po završetku snimanja, čuti su se mogle samo riječi hvale, a jedna je emocija prevladala – ponos.
– To je bio jedan događaj na kojeg sam posebno ponosan. Pregračani i Zagorci imaju što pokazati, imaju svoju kulturu, svoju povijest, i to je prava stvar za naš kraj – rekao nam je posjetitelj Željko Kamenski.
Značaj koji je snimanje emisije „Lijepom našom“ imalo za pregradski kraj, prepoznao je i gradonačelnik Vešligaj.
– Ekipa emisije “Lijepom našom“ obišla je naša vinotočja, naše kulturne znamenitosti i mislim da ćemo poslati jednu lijepu sliku iz Pregrade prema cijeloj Hrvatskoj i prema cijeloj dijaspori koja također prati sve ovo – rekao je za Zagorje International.
Emisije će na televiziji biti prikazane 20. i 27. veljače.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Nives Celzijus: Veselo, veselo Zagorci

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba