Projekt Erasmus+ u Krapini

U OŠ Ljudevit Gaj u ožujku dolaze osnovnoškolci iz Španjolske

Objavljeno: 10.02.2016. Jelena Jazbec

Kako nam je najavila ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Dragica Belošević, osnovnoškolci iz Španjolske u ožujku će u Krapini provesti tjedan dana, u sklopu projekta Erasmus+, u kojem sudjeluje i njena škola. Odluka o ulasku u taj projekt donesena je prije godinu dana, nakon čega je uslijedio proces osmišljavanja projekta, pisanja projektne dokumentacije, traženja partnera, te naposlijetku, prijava projekta.

Odobrena potpora

Projektni prijedlog prihvaćen je krajem 2015. godine. Škola sada potpisuje ugovor s Agencijom za mobilnost i programe EU, a odobrena joj je financijska potpora u iznosu od 16.680 eura za projekt pod nazivom „Dobre vibracije“.
Projekt „Dobre vibracije“ uključuje razmjenu mladih iz Hrvatske i Španjolske koji imaju od 13 do 15 godina. Osnovni mu je cilj razvoj vještina i kompetencija kod mladih pomoću glazbe (bubnjanja) kao i podizanje svijesti o zdravim navikama mladih. Kroz radionice, mladi će unaprijediti vještine muziciranja i timskog rada, razbijanja predrasuda, uvažavanja drugih i njihova mišljenja, stavova i ideja, kreativnog izražavanja, korištenja stranog jezika, poduzetništva, a radit će se i na razvijanju ekološke svijesti te svijesti o drugim kulturama i nužnosti njihova poštivanja.

Las Torres de Cotillas

Škola partner je škola IES La Florida iz Las Torres de Cotillas iz Španjoske. Aktivnosti mladih provodit će se od 11. do 18. ožujka u Krapini. U sedmodnevnoj razmjeni sudionici će se baviti sljedećim aktivnostima: tjelovježba, glazbene radionice, aktivno sudjelovanje u društvu i senzibilizacija, dnevna evaluacija i refleksija, večernje aktivnosti te izlet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba