Za stipendije pristiglo 18 zahtjeva – troje mladih na stručnom osposobljavanju

Objavljeno: 09.02.2016. mladenmandic

 

Na raspisani natječaj Grada Zlatara za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima pristiglo je ukupno 18 prijava, što je za pet manje nego lani. U gradskom je proračunu ove godine osiguran novac za pet studentskih i deset učeničkih stipendija. Mjesečna stipendija za srednjoškolce iznosi 200, a za studente 500 kuna. Povjerenstvo za provedbu natječaja, u narednim danima obavit će bodovanje prijava, a potpisivanje ugovora s odabranim stipendistima najavljeno je za 20. veljače.

 

Inače, ovih dana Grad je primio i troje mladih na stručno osposobljavanje, preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Raspoređeni su na poslove u odjelu za društvene djelatnosti i komunalne poslove, a posao su dobili na godinu dana. Trenutno je tako na godinu dana zbrinuto osmero mladih. Troškovi za njihovo zapošljavanje u cijelosti idu preko Zavoda za zapošljavanje.

 

Osim za mlade, Grad koristi i mjeru zapošljavanja dugotrajno i teže zapošljivih osoba na javnim radovima. Unatrag šest mjeseci priliku za takvo zapošljavanje imalo je pet osoba, a Grad će od HZZ-a tražiti odobrenje i za nove radnike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba