Natječaj za “Recital kajkavske poezije” otvoren do 30. travnja

Objavljeno: 09.02.2016. Jelena Jazbec

 

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina objavilo je natječaj za “Recital kajkavske poezije Krapina 2016.”, koji će biti otvoren do 30. travnja. Na natječaju mogu sudjelovati autori s dosad neobjavljenim pjesmama napisanim na svim mjesnim govorima, izričajima, dijalektima i narječjima hrvatskog kajkavskog jezika. Svaki se autor može natjecati s najviše pet pjesama, a pjesme moraju biti potpisane šifrom.

Što prijava mora sadržavati

Podaci o autoru (objašnjenje šifre) šalju se u e-mail poruci zajedno s pjesmama ili, ukoliko se pjesme šalju poštanskom pošiljkom, na zasebnom listu u omotnici s pjesmama. Podaci moraju sadržavati: šifru korištenu u potpisu pjesama, ime i prezime autora, potpunu adresu, broj fiksnoga ili mobilnoga telefona. Pjesme se šalju elektroničkom poštom na adresu: [email protected] ili običnom poštanskom pošiljkom na adresu: Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, Magistratska 28, 49000 Krapina, s naznakom za Recital. Ukoliko se radovi šalju poštanskom pošiljkom, obavezno moraju biti priloženi i u elektronskom obliku (CD ili sl.).

Objava u Zborniku

Najuspješnije pjesme bit će javno izvedene na Recitalu u okviru „Tjedna kajkavske kulture u Krapini“ u rujnu i objavljene u prigodnome Zborniku pjesama s Recitala. Radovi pristigli na natječaj ne vraćaju se autorima, a rezultati natječaja bit će objavljeni putem elektronskih i tiskovnih medija do kraja kolovoza 2016. Više informacija može se dobiti na brojeve telefona 049 373 406 ili 099 2777 506, te na www.kajkavske-popevke.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba