Tradicija i običaji

Misno slavlje, recitacije i pjesma na 10. manifestaciji “Blaževo” u Krušljevom Selu

Objavljeno: 09.02.2016. Jelena Jazbec

Lokalno – tradicijska manifestacija “Blaževo”, 10. po redu, i ove je godine održana u organizaciji udruge “Petrože – Krušljevo Selo”. Manifestacijom se nastoje očuvati običaji i stoljetna kulturna baština, a domaćini su bili pjevačka sekcija udruge, “Petrovske rože” i “Štrumfovi”, sekcija za djecu i mlade koja u sklopu Mreže udruga ZAGOR provodi županijski program za mlade.

 

Organizaciji “Blaževa” svoju podršku dao je i Grad Oroslavje. Tradicionalno, proslavljena je sveta misa koju je predvodio vlč. Dragutin Bosnar, a potom je održan duhovno-kulturni program “Štrumfova” i “Petrovskih roža”, koji je uključivao pjesme i recitale. Na zidovima barokno – klasicističke kapele prikazana je prezentacija s temom sv. Blaža.

 

Voditeljica programa bila je Danijela Horvatek – Tomić, a gošće manifestacije ženski vokalni sastav “Jurjevke” iz Gornje Stubice. Po završetku programa, održano je druženje uz domaće kolače, sokove, kuhano vino, čaj i kanapee izrađeno upravo za tu prigodu. Posjetitelji manifestacije kući su mogli ponijeti jabuke, koje se tradicionalno na svetkovinu sv. Blaža blagoslivljaju u crkvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba