FAŠNIK U KRAPINI

Pred ispunjenim Trgom Lj. Gaja najboljom se maskom predstavili Pačetanci, a ukupni su pobjednici “Bobovje i Pristava”

Objavljeno: 08.02.2016. Alen Brodar

Lijepo vrijeme u nedjelju poslijepodne izmamilo je na krapinski Trg Ljudevita Gaja mnoštvo koje je uživalo u šarenilu maski i humoru grupa koje su se predstavile u fašničkoj povorci. Njih ukupno devet predvodili su oni najmlađi, a prva se predstavila grupa Dječjeg vrtića Sunčica. Uslijedile su dvije grupe iz DV-a “Gustav Krklec”, pa školarci iz OŠ Lj. Gaja te OŠ “Augusta Cesarca”, odnosno njihove Područne škole iz Škarićeva, a potom su na pozornicu krenuli “oni veliki” – grupa “Zvirek”, KUD Krapina, grupa “Snježna kraljica”, grupa iz Pačetine te grupa iz Bobovja i Pristave. Duhovitim dosjetkama uz nezaobilazne dnevnopolitičke teme, dakako, uz originalnost maski, borili su se za vrijedne novčane nagrade – od 500 do čak 5000 kuna.

Sudac – gradonačelnik ili dogradonačelnik?

Nagrade je dijelio krapinski Sudac, koji je objasnio da je to samo maska i da je on zapravo gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, iako je svima prisutnima zapravo bio mnogo sličniji krapinskom dogradonačelniku, Dragutinu Kozini. On je tako, uz pomoć stručnog žirija, odlučio da pet grupa dobije po 500 kuna, “Radoznale žabice” iz DV-a “Gustav Krklec” nagrađene su s tisuću kuna, a najboljom maskom krapinskog fašnika proglašeni su Pačetanci, koji su za to nagrađeni s 2000 kuna. Spomenimo da su svoju nagradu i sudjelovanje u povorci posvetili tragično preminulom kolegi, Jurici Dragčeviću, za što su nagrađeni dodatnim aplauzom publike.

Spaljen Fašnik

A ukupnim pobjednicima fašnika u Krapini i Svetom Križu Začretju proglašene su maškare iz Bobovja i Pristave, koje su se dotakli hrvatsko – slovenskih (dobro)susjedskih odnosa i postavljanja žilet žice na granici. Usvojili su za to 5000 kuna, od čega je pola osigurao Grad Krapina, a drugu polovicu Općina Sveti Križ Začretje. Naposlijetku, spaljen je na glavnom krapinskom Trgu i Fašnik, krivac za sve loše što se desilo u protekloj godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba