Imenovan Organizacijski odbor 47. Dana kajkavske riječi

Objavljeno: 08.02.2016. mladenmandic

U Zlataru su počele pripreme za 47. Dane kajkavske riječi. Imenovan je Organizacijski odbor. Predsjednik je gradonačelnik Stanko Majdak, koordinatorica je ravnateljica Pučkog učilišta Gordana Valjak, a članovi su zamjenica gradonačelnika Jasenka Auguštan Pentek, gradski pročelnik Mladen Krušelj, direktor Radio Zlatara Dalibor Gršić i direktor gradske Turističke zajednice Vladimir Minđak.
Manifestacija će se održati krajem rujna, a Pajdaško sprehajanje će biti zadnje subote u mjesecu. Dogovoren je okvirni plan pripremnih aktivnosti svih članova Organizacijskog odbora, a uskoro slijedi i raspisivanje natječaja za priredbe dječjeg stvaralaštva. Prema riječima gradonačelnika Stanka Majdaka, dječje priredbe i dvoranske sadržaje niti ove godine vjerojatno neće biti moguće održati u Sokolani, vanjske priredbe i zabavna događanja održat će se na Trgu, a dio sadržaja i ove godine planiraju u Belcu.
Inače, za Dane kajkavske riječi, Grad ove godine planira potrošiti oko 120 tisuća kuna, 65 tisuća kuna planirano je u Proračunu, a dio novca planira se prikupiti donacijama. Prošle godine za manifestaciju je izdvojeno nešto više od 127 tisuća kuna, a financirana je, osim gradskih, i novcem Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva kulture te Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba