Hrvatske ceste

Radovi od Gubaševa do Tuheljskih Toplica i dalje prema Kumrovcu nastavljaju se i na proljeće

Objavljeno: 07.02.2016. mladenmandic

Nakon što je prošle godine započela rekonstrukcija državne ceste od Tuheljskih Toplica do Dubrovčana, cesta još do danas nije službeno otvorena za promet. No, mnogi vozači još od listopada i studenog prošle godine voze ovom dionicom, a da zapravo ni ne znaju smiju li voziti po toj cesti ili ne. Na svu sreću, barem koliko znamo, policija ih nije kažnjavala. U kojoj su fazi radovi na dionici te ceste, upit smo poslali i Hrvatskim cestama.

Uređenje pokosa i signalizacija

– Radovi na dionici Državne ceste između Dubrovčana i Gubaševog, nastavljaju se prestankom zimske službe, a očekivani završetak radova je u travnju, mada je veći dio radova i završen. Od radova na ovoj dionici, ostaje se dovršiti uređenje pokosa, kao i radovi na signalizaciji i opremi ceste. Isto tako potrebno je pristupiti uređenju objekata i odvodnje. Vrijednost radova ugovorena je na 14,2 milijuna kuna bez PDV-a. Dionica ove ceste trenutno je otvorena za sav promet, od Božića prošle godine – rekla nam je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Na upit o dionici između Tuheljskih Toplica i Kumrovca gdje se pojavilo nekoliko klizišta te odrona kamenih stijena uz cestu u Zelenjaku, gdje se promet uz regulaciju semaforima, već nekoliko mjeseci odvija samo jednim kolničkim trakom, kao i iznad Klanjca i u Svetom Križu,, u Hrvatskim cestama su nam odgovorili kako je gradnja dionice Tuheljske Toplice – Klanjec – Kumrovec već dugi niz godina obilježen pojavom nekoliko klizišta.

Dva nova klizišta

– Na ovoj dionici pojavila su se sada opet i dva nova klizišta koja su u fazi projektiranja, te se uskoro očekuje potrebna sanacija. Klizište starijeg datum “kod Štale”, koje nije sanirano kroz radove obnove ceste, trenutno je u fazi ishođenja građevinske dozvole, odnosno rješavanja imovinsko pravnih odnosa zbog neriješenih odnosa između stvarnih vlasnika te katastra i gruntovnice – rekla nam je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba