Muzej krapinskih neandertalaca u međunarodnoj mreži „Ice age Europe“

Objavljeno: 06.02.2016. mladenmandic

Muzej krapinskih neandertalaca već pet godina sudjeluje u europskoj mreži “Ice Age Europe”, u kojoj su partneri slični i tematski povezani muzeji, lokaliteti i instituti. Cilj ove povezanosti je umrežiti resurse na pojedinim europskim destinacijama, te stvoriti zajedničku tematsku rutu i prepoznatljivost projekta.

Radionice diljem Europe

Kako nam je rekla ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec, prva međunarodna radionica održana je u Neanderthal muzeju u Mettmannu u Njemačkoj 2011. godine, a 2012. u Krapini je održan drugi Međunarodni skup na kojem je sudjelovalo 20-ak predstavnika iz najpoznatijih europskih muzeja i lokaliteta. Ostale radionice održane su u Francuskoj, u Španjolskoj u Arheološkom muzeju u Bilbau, u Muzeju Gibraltara, te u Muzeju pretpovijesti Solutre u Francuskoj i u muzeju Paläon u Schöningenu u Njemačkoj 2015. godine.
Krajem siječnja 2016. godine domaćin je bio speleološki lokalitet Kents Cavern u južnoj Engleskoj, a na radnom sastanku predstavljeni su novi članovi mreže i novi projekti za ovu godinu te je razgledan speleološki kompleks Kents Cavern, geopark uz englesku rivijeru, te zavičajni muzej u Torquayu, gradu u kojem je rođena Agatha Christie.

Zajednička publikacija

Idući sastanak dogovoren je u Muzeju pretpovijesti u Blaubeurenu u Njemačkoj povodom njegove pedesete obljetnice.
– Muzej krapinskih neandertalaca putem ove mreže povezan je sa svim europskim članicama koje imaju zajedničku publikaciju, web stranicu, te promotivne materijale. U Muzeju krapinskih neandertalaca postavili smo i terminal „Ice Age Europe“ putem kojeg posjetitelji mogu kontaktirati sa ostalim svjetskim nalazištima u Europi – rekla nam je o ovom kulturnom projektu Vlasta Krklec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba