Krapina/Bedekovčina

U sklopu akcije “Čitam, dam, sretan sam!”, možete darovati slikovnicu ili knjigu

Objavljeno: 05.02.2016. Alen Brodar
Gradska knjižnica Krapina uključuje se u akciju darivanja knjiga i slikovnica pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam!”.
Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti na čitanje i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.
Knjižnica organizira akciju prikupljanja slikovnica već od sljedećeg tjedna, od 8. veljače, a trajat će punih mjesec dana, do 8. ožujka.
Pozivaju se svi koji kod kuće imaju koju slikovnicu ili knjigu za djecu, rabljenu, ali dobro očuvanu, a koji je žele pokloniti i usrećiti neko dijete, neka je donesu u knjižnicu. Knjižnica, koja će i sama izdvojiti dio dječjeg fonda za ovu akciju, knjige će dalje proslijediti, u dogovoru s ustanovama – Dom zdravlja KZŽ, Obiteljskim centrom te Školskom knjižnicom. Akcija se organizira pod okriljem kampanje “Čitaj mi”.
Društvo Naša djeca Bedekovčina uključilo se u akciju darivanja knjiga i slikovnica, jer se pokazalo kako svako treće dijete u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu.
Zato DND Bedekovčina poziva građane da im, prema mogućnostima, daruju nove ili rabljene, ali očuvane slikovnice i knjige, a oni će ih podijeliti siromašnima te darovati Dječjem odjelu OB Zabok, školskim knjižnicama u Bedekovčini. Akcija u Bedekovčini traje do 10. veljače, a knjige i slikovnice mogu se predati u osnovnim školama u Bedekovčini i Brestovcu Orehovičkom, u vrtiću, Općinskoj knjižnici Bedekovčina te u Područnim školama Poznanovec i Orehovica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba