175 godina školstva u Klanjcu

Ustupite svoje fotografije i ostale školske dokumente za prigodnu izložbu

Objavljeno: 02.02.2016. mladenmandic

Osnovna škola Antuna Mihanovića iz Klanjca ove će godine obilježiti 175. godišnjicu školstva. Naime, arhivski izvori Franjevačkog samostana u Klanjcu ,bilježe kako je 1. rujna 1841. godine otvorena pučka škola u samostanu, a prvim učiteljem postao je franjevac Fortunat Horvat.
Uz značajnu obljetnicu, klanječki će se učenici i učitelji tijekom 2016. godine kroz različite zanimljive aktivnosti, baviti bogatom poviješću svoje škole, a središnji događaj proslave pripremit će u rujnu.

Dokumentarna izložba

Tom prigodom pridružit će im se i klanječki Kulturni centar organizacijom dokumentarne izložbe.
– S namjerom da se obilježavanjem vrijedne obljetnice dotaknemo što većeg broja povijesnih podataka, ali i prisjetimo generacija klanječkih đaka, pozivamo sve građane Klanjca i sve bivše učenike na suradnju. U svojim obiteljskim arhivima i albumima potražite dokumente – svjedodžbe, pohvalnice, potvrde, pozivnice i fotografije, vezane uz klanječku školu i posudite nam ih za potrebe izložbe. Od prikupljenog materijala napravit ćemo i digitalni arhiv te prigodnu tiskanu publikaciju, a sve originale nakon izložbe vratit ćemo vlasnicima – rekla nam je ravnateljica klanječkog Kulturnog centra Snježana Horvatin.

Različite generacije

Dodala je i kako im je želja izložiti i sve dostupne razredne fotografije različitih generacija klanječkih osnovaca koji su školu pohađali do 1990. godine. Dokumente i fotografije mogu se osobno donijeti u Kulturni centar Klanjec ili u Osnovnu školu, a može se i nazvati na telefon 551 – 002 i 550 – 235 ili na e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba