Sušobreg kraj Konjščine

U dvorištu kuće nepoznati počinitelj mu pištoljem ubio hrvatskog ovčara i boksera

Objavljeno: 02.02.2016. mladenmandic

Zagorska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja Županijskom državnom odvjetništvu u Zlataru za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, nakon što je 36-godišnji hrvatski državljanin prijavio kako mu je nepoznati počinitelj u petak vatrenim oružjem ubio dva psa, koji su se nalazili u dvorištu obiteljske kuće u Sušobregu u općini Konjščina.

Vlasnik nije bio kod kuće

Vlasnik pasa, 36-godišnji Ivica Orešec rekao nam je kako su mu na kućnom pragu ubijeni hrvatski ovčar star osam godina i njemački bokser star godinu i pol. Njemački bokser bio je privezan na lancu na terasi, a ovčar je pronađen ubijen na stepenicama pred ulaznim vratima.
– U petak smo otišli u goste kumovima u 25 kilometara udaljeni Breznički Hum. Kad smo se nešto prije ponoći vratili kući, naišli smo na stašnu sliku. Oba psa ležala su mrtva u lokvama krvi. Ovčaru je metak prošao kroz glavu i čahura je ostala na zidu kuće, dok je bokser pogođen u lijevu lopaticu, a izlaznu ranu imao je na desnoj lopatici. Veterinar mi je rekao kako je očito kako se dva, tri sata mučio dok nije uginuo.
Imam četvero djece, sinove od pet i 11 godina i kćeri od osam i 12 godina i prizor koji su vidjeli strašno ih je potresao. Cijelu noć su plakali. Dok je žena stavljala djecu na spavanje, ja sam, što sam brže mogao iskopao rupu, stavio u nju najlon i na najlon stavio pse te ih prekrio granjem, tek toliko da ih sklonim od pogleda djece – ispričao nam je vlasnik pasa Ivica Orešec. Obitelji je sada ostao tek mali maltezer koji je bio zatvoren u kupaonici.
– U subotu ujutro sve sam prijavio veterinaru, a u ponedjeljak i policiji koja je napravila očevid i koja je izuzela čahuru iz zida. Pronašli su čahuru od pištolja kalibra 9 mm i rekli kako je onaj koji je ubio psa očito bio dobar strijelac jer su preciznim hicima ubijeni s udaljenosti veće od deset metara. Prvi susjed koji je udaljen 20-ak metara od moje kuće rekao je kako je čuo neko komešanje i lavež negdje između 19 i 20 sati, no pucnjeve iz pištolja nije čuo. Taj koji je pucao možda je imao i prigušivač, ali je očito dobro znao da nismo bili kod kuće – rekao nam je Orešec.

Dobri sa susjedom

Na pitanje sumnja li tko bi to mogao napraviti, Orešec kaže rekao kako ni s kim od susjeda nije bio u svađi, a ni psi nikad nikom u selu nisu napravili ništa nažao. Doduše bokser je prije godinu dana jednom susjedu zaklao kokoš, no to su brzo izgladili i s tim u vezi znali su se čak i našaliti.
– Nadam se da će policija brzo pronaći počinitelja. Jer, prilikom pucanja mogla su mi stradati i djeca, mada će i sada nositi traumu za cijeli život – rekao nam je na Orešec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba