Mirko Filipović Cro Cop: Sreletovi treninzi su pakleni, a recept za uspjeh samo jedan – krv, znoj i suze na najjače

Objavljeno: 02.02.2016. Alen Brodar

Hrvatska legenda borilačkih sportova, Mirko Filipović Cro Cop, posjetio je u subotu oroslavski powerlifting klub Srele Brutal Team. Predsjednik i osnivač kluba, Srećko Martinić Srele je naime Mirkov dugogodišnji prijatelj i trening partner, pa je Mirko došao na njegov poziv kako bi dao podršku članovima kluba, fotografirao se s njima i pozdravio Sreletov skori povratak na bench.
– Mirko izuzetno cijeni taj bench i koristi ga u treninzima, pa sam mu prenio neke svoje metode – način rada i treninga. On je naš prijatelj i počasni član kluba, pa sam iskoristio priliku da pozovem dečke iz kluba da se malo pofotkaju s legendom, rekao nam je Srele, koji je zajedno sa suprugom Ružicom, koja je inače svjetska i državna prvakinja te rekorderka, bio domaćin Cro Copu.

Drugi tip treninga

– To je jednostavno drugi tip treninga. Svatko naime radi ono što njemu treba. Ja više radim cross trening, što se tiče kondicije i snage, nevezano uz borilački dio. A naravno da je bench dio svakog mog treninga, ja sam i jutros odradio 12 serija bencha. Nisam baš za 25 setova kao Srele, ali zato radim i setove zgibove, sklekove i skokove, objasnio nam je Mirko, dodavši da su Sreletovi treninzi uistinu naporni.
– Treba moći odraditi 25 serija bencha, to je pakao, pohvalio je Sreleta Mirko te nam otkrio svoje sportske planove u budućnosti.
– Zasad treniram rekreativno sa sinom i njegovim prijateljem, to su mi zasad dva jedina studenta, a to ne planiram ni širiti, jer trenutno nemam ni neke volje niti ambicije da preuzmem neki klub. Ali stvarno svaki dan treniram za sebe i svoj gušt. Ujutro je na meniju trčanje, a navečer radim bokasčki dio i hrvanje, prepričava nam Mirko, pri čemu je Zagorcima koji se vide u sportovima sličnim njegovom poručio da uspjeh ovisi isključivo o njima samima.

Ne dolazi Mirko svakome

– Krv, znoj i suze u punom smislu riječi. Koliko se čovjek posveti nečem, takav će mu biti i rezultat, zaključio je Cro Cop te se uputio u oroslavsku teretanu, gdje su svi članovi Srele Brutal Teama iskoristili priliku za fotografiju s borilačkom legendom. I nitko nije mogao sakriti oduševljenje s posjetom slavnog gosta. Uspjeh je to i samog Sreleta, jer ne dolazi Mirko na treninge baš svakome. Rekao bi Srele, samo onima koji idu na najjače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba