Zlatni pir Barice i Miška Voriha

Posebno ih dirnuo dar župnika – buket s 50 crvenih ruža

Objavljeno: 01.02.2016. mladenmandic

Barica (68) i Miško (74) Vorih iz Vilanaca u općini Veliko Trgovišće, obilježili su u subotu svoju 50. godišnjicu braka. Na slavlju zlatnog pira u restoranu Zelengaj u Dubrovčanu, okupilo se 30-ak članova najuže obitelji i prijatelja.

Svadba trajala dva dana

– Bili smo siromašni, ali svadba je nakon što nas je vjenčao tadašnji velikoerpenjski župnik Matija Prepelić, trajala puna dva dana u subotu i nedjelju, i društvo se razišlo tek u ponedjeljak ujutro – prisjeća se svog vjenčanja tog davnog 29. siječnja 1966. godine Barica.
Barica koja je živjela samo “prek brega” u Velikoj Erpenji, Miška je prvi put još kao djevojčica upoznala kad je on 1962. godine odlazio u vojsku u Skopje. Sve više su se počeli družiti kad je Miško nakon 18 mjeseci došao iz vojske, i na “selskim zabavama” malo pomalo, rodila se i ljubav, pa su se ubrzo i oženili.
– U početku je bilo teško. Ja sam radila kao kuharica u Tuheljskim Toplicama muž je bio stolar. No, nakon braka ja sam prestala raditi, posvetila sam se djeci i poljoprivredi. Ispočetka smo živjeli u staroj kućici na brijegu, no ubrzo muž je otvorio stolarsku radionicu, počeli smo graditi novu kuću i štalu i tako sve do danas kad je Miško u mirovini, pa su nam jedina briga dvije kravice, nekoliko pajceka i kokice koje hranimo – rekla je Barica.

Šestero unučadi

Vorihi su imali tri kćerke – Jadranku, Ivanku i Blaženku, koje su im podarile četiri unuka i dvije unuke. Osim unuka danas su im veliko veselje i penzionerki izleti i druženja, gdje si unatoč godinama još uvijek rado zaplešu i zapjevaju. A uz druženje i slavljeničku tortu za koju su se pobrinule kćerke, zetovi i unuci, posebno ih je dirnuo dar velikoerpenjskog župnika Ivana Režeka koji im je poklonio veliki buket s 50 crvenih ruža.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba