KRALJEVEC NA SUTLI

Zamjenik općinskog načelnika Stjepan Zorman podnio ostavku

Objavljeno: 31.01.2016. mladenmandic

Zamjenik općinskog načelnika Kraljevca na Sutli, inače predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika u općini Kraljevec na Sutli, Stjepan Zorman podnio je s 31. siječnja ostavku na svoju dužnost i od sutra, 1. veljače, ponovo će biti član Općinskog vijeća. Točnije, vijećnički mandat će se aktivirati na prvoj idućoj sjednici Vijeća.

Zorman je inače svoju funkciju zamjenika načelnika dosad obavljao volonterski za 1280 kuna. Iako se među oporbenim članovima HDZ-a proširila priča kako je došlo do nesuglasica s općinskom načelnicom, nezavisnom Danijelom Pongrac, Zorman nam je danas to demantirao.

Zdravstveni razlozi

– Ostavku sam najvećim dijelom dao iz zdravstvenih razloga. Već sam u 73. godini, imam visok šećer i tlak, bolnička dijagnoza nije mi baš najbolja i nije mi sila dizati se svako jutro u pola šest kako bi u sedam sati za 1280 kuna bio na poslu. Osim toga, strašno me živcira i činjenica što Kraljevec na Sutli ne može dobiti novac za nijedan od komunalnih projekata, iako dokumentaciju za nekoliko od njih imamo pripremljenu. Svi ostali okolo po Zagorju dobivaju, samo mi ništa. Eto, krajem prošle godine dobili smo 200 tisuća kuna za gradnju ambulante, što nam je bilo dovoljno za uvođenje električne i plinske instalacije, ali što je to? To je tek kap u moru u odnosu na ono koliko bi nam trebalo da je završimo, s obzirom da se iz godine u godine, zbog sve većeg broja nezaposlenih i sve manje novca slijeva u općinski proračun – rekao nam je Stjepan Zorman dodajući i kako je Kraljevec na Sutli sada ostao jedina općina u Zagorju koja još nema svoje zdravstvene ambulante.

Neistinite glasine

– Iako sam i ja čuo glasine koje su plasirali HDZ-ovci da smo se ja i načelnica navodno nešto porječkali oko realizacije općinskih projekata i minusa u proračunu, to jednostavno nije istina. I dalje ću joj pomagati i doći kad god me bude zvala. Za razliku od načelnice,  ono što ja zamjeram HDZ-u i tadašnjem načelniku Antunu Hrelji je pak to što 2008. godine kad je mogao dobiti novac za izgradnju ambulante to nije učinio jer njegov favorit za izvođenje radova Galić nije dobio posao na natječaju. To je cijela istina, zašto ni dan danas nemamo završenu ambulantu – rekao nam je Zorman. On će aktiviranjem svog mandata sada u Općinskom vijeću zamijeniti Mariju Bogović koja također ima zdravstvenih problema. Na kraju nam je još rekao kako njegovom ostavkom nikakvih političkih posljedica po rad Općine neće biti.

– Nema zamjene, nema ni novih izbora i Općina će jednako funkcionirati sa ili bez zamjenika načelnika – rekao je Zorman.


 

Bivši načelnik i predsjednik HDZ-a Antun Hrelja:

Zormanov potez je u najmanju ruku neozbiljan

Bivši načelnik i predsjednik HDZ-a Antun Hrelja kaže da ono što govori Zorman ne odgovara istini. Naime općina Kraljevec na Sutli tada se, 2008. godine, nije mogla ni javiti na spomenuti natječaj jer još nije bila raščišćena sva dokumentacija za ambulantu, pa Galić, kojeg Zorman spominje, nije tada ni mogao dobiti posao za nešto za što novac nije bio ni dobiven.

Na opit što misli o Zormanovoj ostavci, Hrelja kaže kako smatra da je njegov potez u ovom trenutku u najmanju ruku neozbiljan, jer je do novih lokalnih izbora ostalo tek nešto više od godinu dana. Osim toga, pita se Zorman, što će biti ako načelnica zbog nekih razloga slučajno neće biti u mogućnosti obavljati svoju funkciju, donačelnika više neće biti, a nitko ga ne može zamijeniti jer je neposredno izabran.

– Ni Zormanova opaska kako se svako jutro mora dizati u pola šest da bi u sedam bio na poslu također ne stoji. Pa on nije profesionalac i tko ga uopće tjera da svako jutro dolazi na posao. Sigurno za naknadu od 1280 kuna nitko. Ovdje se očito radi o nečem drugom. Imam naime saznanja da je Općina u dosta velikim dugovima i na sljedećoj sjednici Vijeća zatražit ću od načelnice Danijele Pongrac točan ispis koliko kome i za što Općina duguje. Ne znam, možda je u tome Zormanov problem – rekao nam je predsjednik HDZ-a i općinski vijećnik Antun Hrelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba