Polugodišnje izvješće o radu

“Radu Županije dajem ocjenu vrlo dobar, a da nije bilo smanjenja izvornih prihoda, bio bi odličan”

Objavljeno: 28.01.2016. mladenmandic

Na sinoćnjoj sjednici zagorske Županijske skupštine, zagorski župan Željko Kolar podnio je opširno izvješće o radu za drugih šest mjeseci prošle godine.
– Unatoč smanjenju prihoda zbog promjena Zakona o lokalnoj upravi, realizirani su mnogi projekti, omogućeno stabilno financiranje i pomogli smo mnogim obrtnicim i poduzećima u izgradnji novih hala i pogona i otvaranju novih radnih mjesta. Po svim gospodarskim pokazateljima Krapinsko – zagorska županija je ili vodeća ili među vodećim županijama u Hrvatskoj, na što možemo biti ponosni – istakao je župan, te izdvojio neke:

Pomoćnici u nastavi

– Kroz projekt Baltazar 2 osigurani su pomoćnici u nastavi za 121 učenika s teškoćama, te smo zaposlili 83 mlade osobe . Za taj projekt 87 posto izdvojeno je kroz EU natječaj, 13 posto Županija, a od ukupno 2,85 milijuna kuna, Krapinsko – zagorska županija izdvojila je 372 tisuće kuna. Financiran je i sufinanciran i prijevoz osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a od većih projekata najveće su bile dogradnja Srednje škole u Zlataru i dovršetak Područne škole u Stipernici – rekao je župan.
Posebno se osvrnuo na zdravstvo rekavši kako su rezultati izlaskom zdravstva iz državne riznice sve pozitivniji. Tako je dug zagorske Opće bolnice na Bračku smanjen s 18 na 11 milijuna kuna, s brojem pruženih usluga pacijentima koji je ove godine porastao za 60 tisuća. I Specijalna bolnica Krapinske Toplice izašla je iz dugova, a devet milijuna kuna ove godine uloženo je i u bolničku opremu.

Porast broja zaposlenih

Što se tiče gospodarstva, za nove investicije izdano je 30 novih građevinskih dozvola, veliki je porast izvoza, a posebno raduje i porast broja zaposlenih, posebice onaj u obrtništvu gdje je unatoč smanjenju broja obrtnika, zabilježen rast broja zaposlenih. Značajno su porasle i turističke brojke kako u broju dolazaka, tako i u broju ostvarenih noćenja, a veseli nas i ponovni povratak domaćih gostiju čiji je udio umnogome narastao. Na kraju je župan posebno istaknuo i pitanje sigurnosti pohvalivši sve zagorske službe što je 29 tisuća izbjeglica i emigranata prošlo preko zagorskih graničnih prijelaza, a da Zagorci to praktički nisu osjetili te da nijedan migrant nije smočio ni cipelu.
– Cilj nam je ovako pozitivne trendove nastaviti i u 2016. godini, a radu Županije dajem vrlo dobru ocjenu. Da nije bilo gubitka izvornih prihoda, ta bi ocjena bila i odličan – rekao je na kraju svog polugodišnjeg izvješća župan Kolar.
Ni od vladajućih, ni od oporbenih vijećnika u Skupštini, nitko se nije javio za raspravu o izvješću i ono je usvojeno uz jedan glas protiv i deset suzdržanih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba