Zlatarsko središte

Srušen dio drvoreda kako bi se proširila cesta pored crkve

Objavljeno: 27.01.2016. mladenmandic

Središte Zlatara polako dobiva novu vizuru. Na Trgu slobode srušen je prvi dio drvoreda u kojemu su prevladavale breze, a bit će srušene i one tik do pločnika. Naime, na breze su se žalili građani alergični kod njezine cvatnje. Na mjestu porušenoga prvoga reda drveća, proširit će se cesta, sukladno projektu uređenja središta Zlatara, kako bi se dobio što širi prostor oko Župne crkve i tako smanjile vibracije koje ugrožavaju crkvu. Stoga se na širem prostoru oko crkve ubuduće neće, kao do sada, parkirati vozila.
Na ovaj dio zlatarskoga središta građani su osjetljivi, uvijek spominjući žal za porušenom nekadašnjom promenadom odnosno drvoredom kestena. Drugi dio drvoreda bit će, prema krajobraznim stručnjacima i konzervatorima, zasađen autohtonim drvećem i to ne mladicama, nego većim primjercima.
Uskoro neće biti ni građevinskog otpada u gradskome parku. Počelo je njegovo uređenje. Već ranije srušeno je staro drveće koje je ugrožavalo susjedni objekt, nekadašnju zgradu Končara. Zemlja je uglavnom poravnata, u proljeće bit će zasijana trava, uređene su staze, postavljene klupe te zasađene neke nove biljne vrste. Uklonjena je i stara zelena ograda uz Zagrebačku ulicu, a u dijelu parka bit će također uređeno i dječje igralište.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba