Otvoreno prvenstvo Krapine u šahu

Zlatko Svrtan obranio prošlogodišnji naslov

Objavljeno: 26.01.2016. Alen Brodar
Šahovski klub Krapina uspješno je organizirao Šesto otvoreno prvenstvo grada Krapine u šahu. Turnir je otvorio dogradonačelnik Grada Krapine Dragutin Kozina pohvalivši međunarodni karakter turnira zahvaljujući šahistima iz susjedne Slovenije i BiH. Dosad najjači i najbrojniji turnir, uz spomenute igrače iz susjednih država, okupio je i igrače iz nekoliko hrvatskih županija.
Igralo se u pansionu „Pod starim krovovima”, a borba za prva mjesta odigravala se do zadnjih poteza posljednjeg sedmog kola.
Na kraju je s pola boda prednosti pobijedio Zlatko Svrtan (ŠK Gaj, Mače) iako je u zadnjem kolu izgubio od Slovenca Nejca Amona. Tako je Zlatko obranio prošlogodišnje prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je zagrebački majstorski kandidat Davor Klem. Na trećem mjestu je 14-godišnji Slovenac iz Celja Nejc Amon. On je i najuspješniji kadet na turniru. Četvrti je Dubravko Klement (ŠK Prigorje, Markuševec), a peti je Ivan Hamer (ŠK Gaj, Mače).
Od krapinskih šahista najbolje plasirani su Josip Krklec i Zdenko Kozina na diobi osmog mjesta. Predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih zatvorio je turnir i najuspješnijima dodijelio pehare i nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba