NAJAVLJENI AMBICIOZNI PROJEKTI U RADOBOJU

Uz Sportski centar carting staza, kamp i adrenalinski park, a na Vini Vrhu turističko naselje

Objavljeno: 26.01.2016. Alen Brodar

Općinsko vijeće Radoboja na posljednjoj je sjednici donijelo odluke o urbanističkim planovima uređenja postojećeg Sportsko – rekreacijskog centra u središtu općine i područja Vini Vrh, za što je Općina izdvojila 57.000 kuna.

– Radi se o jednom od nekoliko urbanističkih planova koji smo morali donijeti, kako bismo postojeće lokacije mogli ponuditi investitorima. Takvi su projekti pisani i u istarskim turističkim planovima, a kako smatramo da ta lokacija ima uistinu velik turistički potencijal, s prekrasnim pogledom, plan je urediti taj prostor za ugostiteljsko – turističku namjenu, rekao nam je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec.

Njegov zamjenik Stjepan Sirovec odveo nas je na spomenute lokacije, čiji je velik potencijal uistinu neupitan.

Ekskluzivna lokacija

– Još za vrijeme bivše države bilo je govora da bi se na Vini Vrhu izgradila bolnica za liječenje bolesti dišnih organa, zbog kvalitete zraka, no od toga se odustalo. To je gotovo netaknuta priroda, koja bi zasigurno predstavljala ekskluzivnu lokaciju. Gore su zamišljeni restoran te nekoliko objekata apartmanskog tipa s parkiralištem, uz par višenamjenskih igrališta – za mali nogomet, odbojku i tenis. Dakako, treba urediti i prometnicu, objašnjava Topolovec.

Kaže kako su stvoreni preduvjeti za traženje potencijalnih investitora, a sve su opcije otvorene – od potpuno privatne investicije, do javno – privatnog partnerstva.

No, koliko se ovim projektom želi privući turiste i oživjeti taj dio općine, uređenjem Sportsko – rekreacijskog centra, ističe načelnik, prije svega se misli na provođenje demografske politike i poboljšanja uvjeta života mještana Radoboja.
– Znamo da su za bolju demografsku sliku općine najbitniji škola, vrtić i igralište. Danas, kada ljudi praktično nemaju radno vrijeme, vrlo je bitno da im se omogući da one slobodne sate mogu provesti rekreativno se baveći sportom. Sada dečki mogu samo trenirati nogomet, a cure se mogu upisati u mažoretkinje. Zato će općina raditi projektnu dokumentaciju za uređenje dodatnih sadržaja u sklopu SRC-a, da bismo se mogli javiti na EU fondove, objasnio je Topolovec.

Poligon za paintball

U planu je uređenje postojeća dva nogometna terena, ali i prostora za kamp odmorište, gradnja novih igrališta za tenis i odbojku, adrenalinskog parka u šumi iznad tribina, poligona za paintball, a želja je i carting staza.
– Treba naglasiti da su prioriteti općine uređenje nerazvrstanih cesta, zatim uređenje hostela te uređenje centra općine. Tek onda na red dolazi uređenje SRC-a, međutim, ova prva tri projekta iz Mjera ruralnog razvoja mogla bi se realizirati vrlo brzo, te bismo za godinu – dvije mogli imati sve uvjete da Sportsko – rekreacijski centar kandidiramo na EU fondove, zaključio je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba