NOVI USPJEH PK-a OLIMP

Tesa Novak osvojila šest zlata i oborila rekord star 27 godina

Objavljeno: 26.01.2016. mladenmandic

Plivačice i plivači PK Olimp Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica, nastupili su prošli vikend u Zagrebu na tradicionalnom plivačkom natjecanju za kadete i mlađe kadete „Medo 2016.“. Dvodnevno natjecanje je održano na zimskom plivalištu Mladosti u 25 metarskom bazenu. To je ujedno bila i četvrta postaja serijala natjecanja HPS mini Grand prix Hrvatska.

Tristotinjak natjecatelja

Na mitingu je nastupilo tristotinjak natjecatelja iz 18 ponajboljih hrvatskih plivačkih klubova, a među njima i pet Olimpovaca pod vodstvom sportskog direktora profesora Ivice Androića i trenerice mlađih kategorija Maje Bešenić.
Olimpovci su osvojili ukupno devet medalja, od toga šest zlatnih, jednu srebrnu i dvije brončane. Tesa Novak je osvojila zlatne medalje u svim disciplinama u kojima je i nastupila – na 100, 200, 400 i 800 slobodno, 100 leptir i 200 mješovito. U disciplini 800 slobodno s rezultatom 9:26,91, oborila je 27 godina stari rekord Nataše Tomanović koji datira iz daleke 1988 godine. U zbiru rezultata osvojila je pokal za najbolju kadetkinju mitinga.
Vili Sivec u konkurenciji s godinu dana starijim plivačima, osvojio je srebrnu medalju na 200 leptir i brončanu na 100 leptir, a Lovro Futivić je osvojio brončanu medalju u disciplini 100 prsno.

Plasmani među prvih deset

Manuel Jurak je osvojio peto mjesto na 200 prsno i dva plasmana unutar prvih deset, a Patrik Erceg je u konkurenciji s godinu dana starijim plivačima bio sedmi na 100 leptir i imao je tri plasmana unutar prvih deset u poretku.
Slijedeće natjecanje je na kojem će nastupati plivači Olimpa je Regionalno prvenstvo Hrvatske u Sisku početkom veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba