Zagorski političari o postavljanju žilet žice uz Sutlu

„Pozivamo slovensku Vladu da zbog dobrosusjedskih odnosa odredi uklanjanje žice između dviju država”

Objavljeno: 26.01.2016. mladenmandic

Uz postavljanje žilet žice uz rijeku Sutlu na granici Hrvatske sa Slovenijom, zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te načelnici općina koje graniče sa Slovenijom – Huma na Sutli – Zvonko Jutriša, Kumrovca – Dragutin Ulama, Zagorskih Sela – Željko Kodrnja i načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac. oglasili su se zajedničkim priopćenjem za javnost.

– Ljude s obje strane granice povezuju tradicionalno dobrosusjedski odnosi, pobratimljene su općine koje imaju razvijenu gospodarsku i kulturnu suradnju, zajedničke projekte prekogranične suradnje, tradicionalne susrete na mostu, te naglašavaju da žica čini ozbiljan problem normalnom životu ljudi s obje strane granice.

– Želimo i dalje nastaviti dobru suradnju i stoga apeliramo na sve ljude uz granicu da ne dozvole da se dobrosusjedski odnosi bilo čime poremete. Pozivamo slovensku Vladu da za suživot građana svih pograničnih područja između Slovenije i Hrvatske, odredi uklanjanje žice između dviju država – piše između ostalog u zajedničkom priopćenju.

O svemu će župan te čelnici gradova i općina uz Sutlu, više govoriti na konferenciji za novinare koja će se održati u četvrtak u 14 sati na graničnom prijelazu u Hum na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba