Udruga distrofičara Krapina

Nastavlja se s projektom “Osobni asistent za oboljele od mišićne distrofije”

Objavljeno: 26.01.2016. mladenmandic

Predsjednica Udruge distrofičara Krapina Mirjana Janžek, u prostorijama Ministarstva socijalne politike i mladih u Zagrebu potpisala je ugovor o nastavku provođenja trogodišnjeg programa “Osobni asistent za oboljele od mišićne distrofije”.

Vrijednost projekta za jednu godinu iznosi 575.400 kuna, a ovim programom nastavlja se pružanje usluge asistencije za 12 korisnika s područja Zagorja. Projekt ima i dodatnu vrijednost jer je 12-ero ljudi koji su radili kao osobni asistenti, zadržalo svoj posao.
Udruga distrofičara Krapina je neprofitna organizacija koja ima socijalno – humanitarne ciljeve. Osnovana je u travnju 2007. godine, i to na inicijativu Savezu društva distrofičara Hrvatske i pojedinih sadašnjih članova, jer na području Zagorja nije bilo udruge koja bi zastupala interese osoba oboljelih od mišićne distrofije i unapređivala njihovu kvalitetu življenja.
Udruga okuplja osobe koje boluju od svih vrsta mišićne distrofije i srodnih neuro -muskularnih bolesti s područja Krapinsko – zagorske županije. To su oboljenja od kojih osobe vrlo rano gube motoričke funkcije, te se moraju kretati pomoću invalidskih kolica ili su teško pokretne i ovisne o pomoći druge osobe pri kretanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba