Stubičke Toplice

U Hotelu Matija Gubec, među 5300 zagorskih sportaša, proglašeni najbolji u 2015. godini

Objavljeno: 23.01.2016. mladenmandic

U Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama proglašeni su najbolji sportaši Krapinsko – zagorske županije među 5300 sportaša iz 155 sportskih klubova i udruga, koliko ih ima u Zagorju.

Najperspektivnija sportašica do 14 godina je plivačica Tesa Novak, drugo mjesto osvojila je biatlonka i skijašica trkačica Ana Kucelj, a treća je bila atletičarka Jana Burek. Najperspektivniji sportaš do 14 godina je nogometaš Niko Vidović, drugi je biatlonac i skijaš trkač Karlo Kunštek, a treće mjesto podijelili su plivač Vili Sivec i tenisač Nikola Žeželj. Najbolja sportašica do 18 godina je biatlonka i skijaška trkačica Vinka Kovačić, druga je također biatlonka i skijaška trkačica Dora Kurečić, a treće mjesto podijelile su savate boksačice Helena Beljak i streljačica Petra Hršak.
U muškoj konkurenciji najbolji sportaš do 18 godina je streličar Martin Oborovečki, ispred kuglača Borne Bakrana i wushu borca Karla Haca. Priznanja za sportske nade koje nastupaju u klubovima van Županije, dobili su gimnastičarka Paula Herceg i nogometaš Luka Pasariček. Najbolja ženka ekipa je Atletska ekipa Sportskog društva Stubica, drugo mjesto osvojila je ekipa Streljačkog društva iz Velikog Trgovišća, a treća Ženska ekipa Triatlon kluba Hidraulika Kurelja.

Najbolje momčadi

Najbolja muška momčad je Stolnoteniski klub Zabok, drugi je Košarkaški klub Zabok, a treći NK Zagorec iz Krapine. Nagradu za fair play za prošlu godinu dobili su nogometaši Tondacha, kao jedina momčad koja u jesenjem dijelu prvenstva nije kažnjena crvenim kartonom.
Najbolji sportaš u ekipnim sportovima je nogometaš Denis Cerovec iz krapinskog Zagorca, slijedi košarkaš Zaboka Antonio Črnjević, a treće mjesto pripalo je Marku Trčaku, nogometašu zlatarskog Oštrca. Za najbolje sportaše koji nastupaju u klubovima van Županije izabrani su kuglačica Klara Sedlar i nogometaš Ivan Kovačec.
Najboljom sportašicom u Krapinsko – zagorskoj županiji u prošloj godini proglašena je skijašica trkačica Ana Frinčić, drugo mjesto osvojila je Diana Franke koja nastupa u kickboxingu, dok je treća stolnotenisačica Sunčica Martinec. Najbolji zagorski sportaš je streličar Matija Mihalić, drugo mjesto osvojio je triatlonac Matija Lukina, dok su treće mjesto podijelili strijelac Dino Čukman i savate boksač Luka Lešković.

Priznanja za promociju zagorskog sporta u 2015. godini dobili su Jelena Brezak za prvo mjesto Tracking lige, Edita Marenić za titulu prve pratiteljice miss sporta Hrvatske, zatim Nogometni klub Oštrc iz Zlatara, Powerlifting Srele brutal team te Županijski školski sportski savez. Godišnja priznanja za razvoj sporta dobili su nogometaš Radovan Borovčak – Šprlja, karatist Arpad Jakša, Skijaški klub Oroslavje, Saša Tršinski i Marijan Tupek. Priznanja za životno djelo dodijeljena su Željku Kušanu i Vladimiru Pavlini.

Stručno povjerenstvo

Inače, u Povjerenstvu za izbor najboljih sportašica i sportaša te sportskih klubova bili su Tomislav Zrinščak, Stjepan Merkaš, Ivica Balagović, Tatjana Tuđa i Saša Kundih, a pehare najboljima su među ostalima podijelili i bivši nogometaši Dinama Damir Krznar i Tomislav Rukavina te u ime Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić.

Najboljim zagorskim sportašima čestitali su i zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, predsjednik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Fotivec te glavni tajnik Branko Piljek. Manifestaciju je vodio Zdravko Grabušić, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se Črleni lajbeki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba