DONJA STUBICA

Gradonačelnik Srebačić: Dvoranu ćemo završiti i otvoriti najkasnije u lipnju  

Objavljeno: 23.01.2016. mladenmandic
Još prije pet godina u Donjoj Stubici počeli su s gradnjom nove sportske dvorane koja je trebala biti dovršena u godinu dana. No, ona ni do dan danas nije otvorena. Zašto, pitali smo donjostubičkog gradonačelnika Juraja Srebačića.
Izvođač zapao u probleme
– Nažalost kao i u svim investicijama posljednjih godina u Hrvatskoj, i u našem slučaju izvođač radova Geo – oprema Ciglenečki iz Svetog Križa Začretja, zapao je u probleme, stoga se i rok izgradnje dvorane produžio za dvije, tri godine. Stoga ćemo ovih dana ići u reviziju ugovora i raspisati novi natječaj kako bi se dvorana, koja je praktički već završena, što prije mogla dovršiti i staviti u funkciju – rekao nam je donjostubički gradonačelnik Juraj Srebačić.
Dodao je kako  su izvođaču radova, Geo – opremi Ciglenečki, dosad platili 14, 4 milijuna kuna, no još oko 1,3 milijuna kuna nedostaje kako bi se dvorana otvorila i stavila u funkciju.
– Nažalost, nakon što je Geo – oprema Ciglenečki završila u stečaju, prinuđeni smo raspisati novi natječaj. Dvorana se već i sada može koristiti, no ne želimo je otvarati dok, sve što je dogovoreno bude i napravljeno. Da bi se dvorana stavila u funkciju, trebat će uz neke manje zahvate i završni glanc, još napraviti i tribine, semafor, zaštitu od sunca, te postaviti dvije mreže koji će dvoranu podijeliti na tri dijela.
Više od 850 mjesta
Inače, dvorana  je veličine 3214 kvadratnih metara i imat će 560 sjedećih s dodatnih 300-tinjak stajaćih mjesta na Galeriji dvorane.
– Raspisivanjem novog natječaja za konačni završetak dvorane, nadam se da će svi radovi biti završeni u lipnju kako bi prije kraja školske godine dvoranu mogli i otvoriti – zaključio je Srebačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba