Nepravomoćna presuda

Bivši direktor Radija Stubice Zlatko Bunčec osuđen na djelomično uvjetnu kaznu od 22 mjeseca zatvora

Objavljeno: 23.01.2016. mladenmandic

Bivši direktor Radija Stubica Zlatko Bunčec, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i 10 mjeseci zatvora. Prevedeno, od dosuđene kazne u zatvoru će izdržati 11 mjeseci, dok će mu se ostatak kazne zamijeniti uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine. Kako piše Večernji list, Bunčec je na spomenutu kaznu osuđen zbog pronevjere, krivotvorenja isprave i zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a uz kaznu mora vratiti i oko 243.972 kuna nepripadajuće imovinske koristi te 12.730 kuna sudskih troškova.

Za zadužnicu oslobođeni

Istom presudom koju je donijelo vijeće pod presjedanjem suca Ratka Šćekića, Bunčec i Željko Hižak nepravomoćno su oslobođeni optužbi da su naplatili zadužnicu od 100.000 kuna, zbog čega je Radio Stubica završio u blokadi.
Prema optužnici Bunčec se teretio da je od 1. siječnja 2007. do 29. prosinca 2010. dizao novac koji nije bio njegov, već Radija Stubice te da je taj novac koristio za plaćanje privatnih stvari sebi i svojoj obitelji, ali i svojim poznanicima.
Na sebe i obitelj potrošio je oko 70.000 kuna, a za druge osobe oko 29.000 kuna. U troškove koje je plaćao podignutim novcem, spadala su obiteljska putovanja do Korčule, troškovi u restoranima, autoservisi… Uz to, Bunčec se teretio da je lažirao putne naloge, kako bi opravdao podizanje novca s računa radija, te da je nakon odlaska s mjesta direktora zadržao raznu opremu radija – kompjutor, fotoaparat i diktafon, vrijednu 15.000 kuna.
Što se tiče Hižaka, Bunčec se teretio da je njegovom knjigovodstvenom servisu potpisao bjanko zadužnicu od 100.000 kuna, kako bi ovaj mogao naplatiti dugovanje Radija Stubica, a u optužnici se tvrdilo da je riječ o nepostojećem dugu.

Stvarni dug

No sud je za tu točku optužnice Bunčeca i Hižaka oslobodio, a sudac Šćekić je u obrazloženju naveo da se radilo o stvarnom dugu te da potpisivanje bjanko zadužnice nije značilo i aktiviranje iste.

– Ta je zadužnica aktivirana nakon što je Bunčec smijenjen s mjesta direktora, pa on nije mogao znati da će Radio Stubica zbog toga završiti u blokadi. Tužiteljstvo u odnosu na ovu točku optužnice nije dokazalo svoje tvrdnje – kazao je sudac Šćekić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba