Načelnik Stubičkih Toplica:

Nisam htio „klimati glavom“ HDZ-u, pa ukidanjem DC-a, ni sada ne želim ući u HDZ

Objavljeno: 22.01.2016. mladenmandic

Stranka Demokratskog centra kojoj je na čelu već više godina bivša savjetnica prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Vesna Škare – Ožbolt, svoje najjače uporište imalo je u Stubičkim Toplicama.

Kandidat za načelnika Stubičkih Toplica, Vladimir Bosnar, je na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine dobio potporu čak 79,92 posto birača. Sa svojim šestim mandatom općinskog načelnika, u Stubičkim Toplicama je načelnik već pune 22 godine.

Ukidanje stranke

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, najavila je kako će se u roku od mjesec dana ukinuti Demokratski centar, a što će to značiti za zagorski DC, konkretno u Stubičkim Toplicama, gdje ta stranka još uvijek postoji i trenutno je na vlasti, popričali smo s načelnikom „Stubaka“ Vladimirom Bosnarom.
– Nažalost, nakon odlaska Joška Morića iz DC-a, Demokratski centar više praktički i ne postoji. Unatoč tome što u Općinskom vijeću Stubičkih Toplica imamo devet od ukupno 13 općinskih vijećnika, osuđeni smo na činjenicu da stranka trenutno vegetira i da će se uskoro ugasiti – rekao nam je načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar.
Na upit hoće li se prikloniti HDZ-u, kao što se po najnovijim napucima iz središnjice Demokratskog centra špekulira, Bosnar nam je rekao kako o pridruživanju HDZ-u nema ni govora, te kako će oni, nakon gašenja Demokratskog centra, u Općinskom vijeću Stubičkih Toplica ostati nezavisni.

Dobivanje povjerenja

– Do 2000. godine bio sam u zagorskom HDZ-u i tada sam iz njega izašao i to zbog toga što nisam htio „klimati glavom“ tadašnjem predsjedniku zagorskog HDZ-a Dragutinu Bračunu. Sa 38 članova Demokratskog centra u Stubičkim Toplicama, i dalje smo na vlasti i nadamo se da ćemo povjerenje, ovog puta najvjerojatnije kao nezavisni kandidati, dobiti i na sljedećim lokalnim izborima – rekao nam je na kraju načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba