PROJEKT “ČISTA PETICA”

Ravnateljica i još dvije profesorice SŠ Zlatar upoznavale se s finskim modelom školstva

Objavljeno: 18.01.2016. mladenmandic

U sklopu realizacije projekta „Čista petica“, ravnateljica zlatarske Srednje škole Zdenka Rogina, profesorica matematike Božena Palanović i profesorica geografije Davorka Pelko, s još sedam predstavnika Srednje škole Novi Marof i šibenske Gimnazije Antuna Vrančića, bile su u Finskoj u petodnevnoj posjeti tamošnjem mjestu Poslo, gdje su nešto više mogli doznati o finskom modelu školstva.

Radi se o projektu što ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo Srednjoj školi Novi Marof i njezinim partnerima – Geotehničkom fakultetu Varaždin, Gimnaziji Antuna Vrančića Šibenik i Srednjoj školi Zlatar u sklopu natječaja „Promocija kvalitete i unaprjeđenja sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“.

Cilj projekta, vrijednog 983.594 kune je uspostavljanje programskih, materijalnih i kadrovskih uvjeta u školama za izvođenje jednog fakultativnog predmeta iz matematike – „Matematika u svakodnevnom životu“, jednog fakultativnog predmeta iz kemije i biologije – „Farmacija i botanika“ i jednog predmeta iz fizike i geografije – „Meteorologija i klimatologija“. U sklopu projekta već su krajem prošle godine održavane i radionice u Novom Marofu.

Projekt se financira novcem iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se godinu dana – od 23. listopada 2015. godine, do 23. listopada 2016. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba