Krapinske Toplice

Nova 32 kandidata položili ispite za vatrogasnu mladež

Objavljeno: 18.01.2016. mladenmandic

U prostorijama Osnovne škole u Krapinskim Toplicama održan je ispit za čin „ vatrogasna mladež”.” Od ukupno 37 prijavljenih kandidata, njih 32 pristupili su ispitu i položili ih. Kandidatima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinskih Toplica Vladimir Huzak te predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas te ih pohvalio na odlično shvaćenom zadatku koji su sami odabrali kada su pristupili ovom tečaju, kao i rezultatima koje su postigli.
Posebno su istaknuta imena kandidata koji su osvojili puni broj bodova tj. sto posto su riješili test. To su Antonija Bednjanec, Antonija Besednik i Krešo Besednik iz DVD-a Selno, Mateja Golubić i Benedikt Brezak iz DVD-a Mala Erpenja i Ivan Šoštarko iz DVD-a Krapinske Toplice.

Na ispitu su još bili tajnik zagorske VZ Rajko Jutriša te predavači ujedno i komisija  Darko Špoljar zapovjednik VZ Krapinskih Toplica, Nadica Sinković Špoljar, vatrogasni suci Đurđica Plečko i Vinko Sinković te voditelj osposobljavanja Krešimir Svažić.


Veliko Trgovišće
Tečaj za zvanje vatrogasac pohađa 40 kandidata

U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće, u petak je prostorijama NK Zagorec počelo osposobljavanja za zvanje „vatrogasac“. Tečaj polaze 22 polaznika iz VZO Veliko Trgovišće i to 11 iz DVD-a Strmec, osam iz DVD-a Veliko Trgovišće i tri iz Dubrovčana, a njima se također pridružilo i šest kandidata iz Pavlovca, četiri iz Gubaševa i Stubičke Slatine, tri iz Oroslavja i jedan iz Krapinskih Toplica, dakle njih ukupno 40. Osposobljavanje traje 74 nastavna sata i po planu održava se tijekom vikenda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba