ZA ZAVRŠETAK DVORANE U ĐURMANCU NEDOSTAJE JOŠ PET MILIJUNA KUNA

Načelnik Damir Belošević: Općina i Županija ispoštivale su svoj dio ugovora, država svoj još nije

Objavljeno: 18.01.2016. Alen Brodar

Jedna od neostvarenih želja u općini Đurmanec još uvijek je školska sportska dvorana. Izgradnja dvorane započela je, podsjećamo, 2010. godine, na temelju sporazuma prema kojem su se ukupni troškovi od 15,7 milijuna kuna podijelili tako da Općina i Krapinsko – zagorska županija osiguraju po 25 posto, dok su preostalih 50 posto trebali osigurati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Do sada uloženo 10-ak milijuna

Kako ističe načelnik Đurmanca Damir Belošević, do sada su Općina i Županija svoj udio podmirili, dok je sa državne razine osigurano svega 2,3 milijuna kuna. Dakle, do sada je uloženo oko 10 milijuna kuna, a za završetak izgradnje dvorane nedostaje još oko pet milijuna.
– I dalje smo na čekanju. O tom državnom novcu ovisi završetak dvorane koju već dugo čekamo i koja nam je potrebna. Prijavili smo dvoranu još dva puta na fondove, međutim, dobili smo dvije odbijenice. Sada, čini se, opet ovisimo o dogovorima na državnoj razini, hoće li nova Vlada imati sluha za nas. Vjerujte mi, ovaj problem me ljuti i frustrira kao i sve stanovnike naše općine. Moram naglasiti da je Općina Đurmanec dosad učinila apsolutno sve da se ovaj projekt završi na najbolji mogući način, a sigurno je da ću ja učiniti sve i pokušati pronaći rješenja da se do kraja godine konačno dvorana završi, rekao nam je načelnik Damir Belošević, dodajući da se i od Krapinsko – zagorske županije, kao osnivača Osnovne škole u Đurmancu, očekuje da dodatno financijski podrži izgradnju sportske dvorane.

Nisu uspjeli povući novac

Iz Krapinsko – zagorske županije potvrdili su nam da su oni zajedno s Općinom ispunili svoje obaveze, ali ističu kako zajednički do sada nisu uspjeli povući ostatak potrebnih sredstava.
– Ovih će se dana organizirati sastanak s načelnikom općine Đurmanec i ravnateljem Osnovne škole Đurmanec, na kojem će se dogovoriti daljnji koraci za osiguranje dovršetka dvorane i njezino stavljanje u funkciju, odgovorili su nam iz Županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba